O Sculptura Unica, Care Pe Timp De Noapte Capata Viata

Faceti cunostinta cu Przemek Krawczynski din Lodz, Polonia. El a inceput sa creeze lampi incepand cu anul 2009, cand a descoperit pentru prima oara tigvele. Prima lampa pe care a creat-o a fost pentru propria sa camera, iar de atunci aceasta a devenit pasiunea sa. Przemek a fost un student inginer si a lucrat intr-un birou de arhitectura. In anul 2010 a decis sa paraseasca scoala, precum si jobul pe care il avea, pentru a se dedica in totalitate pasiunii sale.

Floor-lamp-I-Florescence-D1-1

Majoritatea lampilor pe care le creaza sunt facute din “tigva”, care poate fi gasit in special in Senegal, Africa, dar nu numai. Przemek este un artist auto-didact, care tinde spre a evolua constant in ceea ce face si in creativitatea sa:

“Implinirea personala si satisfactia muncii mele sunt mult mai importante decat numarul de lampi pe care le pot crea intr-o anumita perioada de timp. Crearea unei lampi in totalitate poate dura intre 2 si 4 luni de zile, iar in cazul anumitor lampi, fiecare gaura este proiectata si gandita inca dinainte de a ma apuca sa lucrez la ea.”

Fiecare lampa este unica, nu exista doua lampi care sa fie la fel, deoarece artistul nu repeta niciodata acelasi model de doua ori. El isi gaseste inspiratia din forme geometrice, si din modele complexe si sofisticate.

Floor-lamp-I-Florescence-D2-1

 

“Pe timp de zi, lampa mea este o sculptura unica, in timp ce pe timp de noapte, aceasta capata viata cu ajutorul luminii care patrunde prin lemnul sculptat deosebit si care trece prin mii de gauri.”

In acest fel, umbrele umplu spatiul, proiecteaza modelele pe pereti, incantandu-ne cu luminile sale in cele mai originale moduri. Daca doriti, puteti sa vizitati munca acestui artist apasand pe linkurile urmatoare: Website | Facebook |Twitter | Pinterest | Tumblr

Floor-lamp-I-Florescence-D3-1

Floor-lamp-I-Florescence-N2-1

Floor-lamp-II-Affirma-D1-1

Floor-lamp-II-Affirma-N1-1 Table-lamp-XII-N1-1

Table-lamp-XII-N2-1 Table-lamp-XIV-Globe-II-D1-1 Table-lamp-XIV-Globe-II-N1-1 Table-lamp-XVIII-N1-1 Table-lamp-XVII-N1-1 Table-lamp-XVI-N1-1Table-lamp-XX-Butterfly-D1-1 Table-lamp-XX-Butterfly-D2-1 Table-lamp-XX-Butterfly-N1-1 Table-lamp-XX-Butterfly-N2-1 Table-lamp-XXII-Rivia-N1-1 Table-lamp-XXII-Rivia-N3-1 Table-lamp-XXI-Questa-D1-1 Table-lamp-XXI-Questa-D2-1 Table-lamp-XXI-Questa-N1-1 Table-lamp-XXI-Questa-N2-1


Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva.

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, preluarea informatiilor se poate face prin simpla citare si trimitere spre adresa acestui site.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.