Cele mai Frumoase Formatiuni de Nori Vazute Vreodata

Diversele formatiuni ale norilor pot fi unele dintre cele mai frumoase si romantice peisaje din natura, avand in vedere ca acestea reprezinta o masa de particule de apa formate printr-un proces fizic mecanic. Indiferent de forma si de aspect, toti sunt facuti din acelasi lucru – apa condensata si uneori chiar gheata.

Atunci cand soarele incalzeste suprafata pamantului, apa incepe sa se evapore, vaporii ridicandu-se spre cer. In functie de presiunea atmosferica si temperatura, se formeaza diverse formatiuni de nori. Daca acestia continua sa acumuleze tot mai multe particule de apa, inevitabil vor ajunge inapoi pe pamant sub forma de precipitatie.

Chiar daca aceste formatiuni de nori vi s-ar parea intamplatoare si de necrezut, ele sunt clasificate in functie de forma, geneza si altitudinea la care se formeaza. Acest sistem de clasificare este mondial. Luke Howard, un chimist Britanic si un mare pasionat de meteorologie, a fost primul ce a creat un  nomenclator al norilor in anul 1802.

Binenteles ca nu trebuie sa fii meteorolog sau om de stiinta pentru a aprecia formele sublime si culorile fantastice ale acestora. Am facut o selectie de cateva fotografii ale unor nori pe care cu siguranta nu i-ati mai vazut pana acum.

Enjoy!

Inspirat de pe twistedsifter.com

unusual-strange-clouds-3-1unusual-strange-clouds-3-3unusual-strange-clouds-3-4http://www.nerdygaga.com/wp-content/uploads/2012/06/lenticular-clouds.jpgunusual-strange-clouds-1-1unusual-strange-clouds-1-2unusual-strange-clouds-2-3unusual-strange-clouds-2-1unusual-strange-clouds-2-2unusual-strange-clouds-4-1unusual-strange-clouds-4-2unusual-strange-clouds-4-3unusual-strange-clouds-5-1https://chrismartinphotography.files.wordpress.com/2012/11/a-pink-dragon-reaches-for-sunrise-c2a9-christopher-martin-0697.jpgunusual-strange-clouds-5-2unusual-strange-clouds-7-1unusual-strange-clouds-7-4unusual-strange-clouds-7-2unusual-strange-clouds-6-2http://www.opiniatimisoarei.ro/wp-content/uploads/2013/05/nor-furtuna-timisoara-30-mai.jpgunusual-strange-clouds-6-1

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.