Aurora Boreala si Furtunile Solare – Imagini Impresionante (Video)

Aurora boreala este una dintre cele mai fascinante si impresionante fenomene la care putem sa fim martori. Daca, din intamplare, vei ajunge vreodata la Polul Nord (sau Polul Sud – in cazul aurorei australe) pe perioada sezonului rece, vei avea parte garantat, de un spectacol atmosferic nemaivazut.

Intensitatea acestui spectacol, creat de aurora, depinde de cat de multe radiatii solare patrund in atmosfera, iar a fi martor la un astfel de eveniment, in timpul unei eruptii solare masive, este o adevarata experienta de viata.

Henry Jun Wah Lee, cel care a creat urmatorul filmulet, ne prezinta efectele neobisnuite aurorale ale unei eruptii solare imense care a atins Pamantul in luna martie, 2015. Datorita puterii eruptiei, aurora a fost vizibila in regiuni in care in mod normal, aceasta nu apare niciodata.

“Am fost indeajuns de norocos ca sa ma aflu in momentul potrivit, la locul potrivit atunci cand furtuna solara a atins Pamantul.”, spune Jun Wah Lee, cel care a creat videoclipul”Apotheosis”, in Irlanda. “Cerul a fost atat de puternic acoperit de aurora, incat aceasta a fost vizibila la amurg. Evenimentul a continuat pe timpul intregii nopti, pana in zorii zilei. In videoclipul creat de mine, veti vedea aurora in nuante rare de rosu, galben, albastru, alb si violet.”

Ceea ce este si mai special la momentul surprins este faptul ca la linia orizontului, pot fi observate nuante puternice de rosu-oranj, care nu reprezinta altceva decat eruptia vulcanului Bárðarbunga, care avea loc in departare, exact in acelasi timp:

aurora-solar-storm-volcano (1)

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal. 

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

De asemenea, acest proiect doreste sa se autosustina, iar sprijinul in acest sens este mereu binevenit. Orice contributie este apreciata cu mult drag, ajutandu-ne sa ne dezvoltam viziunea. Va multumim!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.