7 Lucruri Care Se Intampla Atunci Cand Incepi Sa Colorezi

1. ITI IMBUNATATESTI ATENTIA

Traim intr-o lume care se afla mereu in miscare, iar atentia noastra este distribuita de cele mai multe ori in foarte multe directii. In consecinta, atunci cand incepem sa coloram, lumea noastra interioara este directionata strict spre ceea ce facem in acel moment, iar puterea de concentrare ne este imbunatatita. De asemenea, coloratul este o activitate care ajuta la dezvoltarea capacitatilor noastre de rezolvare ale problemelor, precum si a celor de organizare. Desi acestea par a fi exagerate, este perfect adevarat. Activitatea lobului frontal este responsabila de aceste functii ale creierului, iar coloratul imaginilor, prin prezenta detaliilor, activeaza aspectele mentionate mai sus.

2. ITI IMBUNATATESTI CREATIVITATEA

Indiferent daca iti place sa colorezi in afara sau in interiorul conturului, coloratul, in sine, este o modalitate minunata pentru a-ti dezvolta creativitatea. Spre exemplu, atunci cand coloram, nimeni nu ne spune ce culori sa folosim. Propria noastra imaginatie este singurul ghid care ne vine in ajutor atunci cand dorim sa cream ceva unic si personal. De asemenea, putem folosi imaginile pe care le-am colorat, in scopuri decorative ale spatiului in care locuim.

3. OBTII EFECTUL UNEI MEDITATII

Atunci cand coloram, activitatea creierului este asemanatoare cu cea pe care o obtinem in timpul unei meditatii. Creierul intra intr-o stare meditativa, se detaseaza de multitudinea de ganduri care ne umplu viata, oferindu-ne o stare de relaxare la nivel mental. Din ce in ce mai multi psihologi recomanda aceasta activitate in sensul obtinerii unei stari meditative si relaxante.

4. TE CONECTEZI CU TINE INSUTI

Stiai ca aceasta activitate a fost indicata in tratarea problemelor emotionale si mentale chiar de catre marele psiholog si psihiatru Carl Jung? Concluziile sale profesionale au fost intotdeauna cu mult inaintea timpului sau. El sustinea faptul ca atunci cand coloram, incepem sa accesam parti ale subconstientului nostru si incepem sa ne cunoastem pe noi insine mai bine, facilitand o conexiune mai puternica cu eul nostru interior.

5. ITI IMBUNATATESTI INDEMANAREA

Coloratul antreneaza comunicarea celor doua emisfere ale creierului, fapt care imbunatateste indemanarea. Aceasta preocupare implica atat partea stanga a creierului, responsabila cu logica (colorarea formelor), cat si partea dreapta, responsabila cu creativitatea (folosirea diverselor combinatii de culori).

6. REDESCOPERI COPILUL DIN TINE

Coloratul este o modalitate foarte buna de a te aduce la o stare asociata cu o perioada mai simpla a vietii tale. Pentru foarte multi dintre noi, coloratul reprezinta o activitate pe care o asociem cu copilaria,atunci cand nu aveam responsabilitati si aveam voie sa facem aproape orice ne doream, de cele mai multe ori, din pura placere. A reusi sa ne conectam din nou la aceasta stare este extrem de placut si distractiv. In acelasi timp, poate avea efecte foarte benefice asupra starii noastre, prin faptul ca ne deconecteaza de grijile si problemele acumulate peste zi.

7. ITI REDUCI NIVELUL DE ANXIETATE SI STRES

Prin faptul ca ne ajuta sa inlocuim gandurile negative cu cele pozitive, coloratul este o activitate terapeutica. In consecinta, nivelul de stres, anxietate, griji sau panica este redus semnificativ. Faptul ca ne concentram pe ceea ce facem in prezent, ne ia gandul de la durerile fizice sau emotionale. O jumatate de ora de colorat pe zi poate oferi rezultate excelente starii noastre psihice. Timpul pe care il acordam acestei activitati, ne ajuta sa ne detasam de aspectele si obiceiurile negative, orientandu-ne atentia spre activitati pozitive si productive.

In cazul in care doriti sa incercati efectele benefice ale coloratului, la urmatoarea adresa, gasiti diverse imagini pe care le puteti printa acasa: DE COLORAT

mandale mandale1

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal.

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

Surse: www.Huffingtonpost.comwww.bustle.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.