Sunetul Pamantului – Difuzoarele care Combina Traditia Olaritului cu Tehnologia Lumii Moderne

 

Difuzoarele “Mapuguaquén” sunt niste difuzoare facute manual care combina traditia ancestrala a olaritului cu tehnologia audio-wireless, oferindu-ne in acest fel o interfata a fuziunii trecutului si prezentului.

Mapuguaquén este un termen in limba mapudunguna, specifica nativilor din sudul Chile, si inseamna “Sunetul Pamantului”. Aceste difuzoare sunt facute din argila cu ajutorul unei roti de olarit, finisate cu “terra sigillata” si cu alte materiale naturale cum este lemnul de maslin si pluta. Conceptul lor a luat nastere utilizandu-se o combinatie de tehnici traditionale de artizanat cu tehnologia lumii moderne.

Ele sunt proiectate de Documentary Design, Pablo Ocqueteau and Philine von Düszeln, in Chile si Germania. Carcasa a fost creata manual de catre Ricardo Lópes, in Portugalia.

Aceste difuzoare au primite recent o “Mentiune Speciala” in Italia, Milano, la Salone Satellite, si fac parte din Selectia Produselor Eco, a anului 2015, care se tine la Interzum fair in Cologne, Industrie und Handelskammer, la Berlin. Prima versiune a difuzoarelor Mapuguaquén va fi finalizata la sfarsitul anului 2015.

Abordarea pe care o propune crearea difuzoarelor Mapuguaquén ne face sa luam in considerare posibilitatea utilitatii olaritului in fabricarea aparatelor pe care le folosim in viata de zi cu zi, precum si ideea de a proteja mediul inconjurator!

Print mapu-tierra-15 mapu-stereo mapu-mono Ricardo-Berlín-18

sursa

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva.

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site. Va multumim!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.