Suedia a Deschis Primul Mall din Lume Destinat Produselor Reciclate

O nouă generație de reciclare a luat nastere recent, prin implementarea unui centru comercial care vinde numai produse reparate sau reciclate.

Noua unitate de reciclare, ReTuna Återbruksgalleria, a fost numită astfel după orașul suedez în care se află clădirea: Eskilstuna, Suedia.

Facilitățile conțin atât un centru de reciclare, cât și un centru comercial. Clienții pot dona obiectele de care nu mai au nevoie, iar apoi pot cumpăra ceva nou – toate dintr-o singură oprire.

Toate obiectele pe care oamenii le lasa la centrele de reciclare sunt sortate în diferite ateliere, unde mai apoi, sunt reciclate sau reparate, după caz. Produsele sunt mai apoi sortate în 14 magazine de specialitate, care includ mobilier, calculatoare, echipamente audio, haine, jucării, biciclete, produse de grădinărit și materiale de construcție; toate fiind obținute din produse second-hand.

Centrul include, de asemenea, o cafenea și un restaurant cu accentul pus mai ales pe produse ecologice, precum și o sală de conferințe și expoziție, dotată cu o școală de specialitate pentru studiul reciclării.

Centrul, care este administrat de municipalitatea locală, și-a adus beneficiul economiei locale prin crearea a 50 de noi locuri de muncă în domeniul reparării și vânzării cu amănuntul, oferind astfel spațiu pentru întreprinderile private și artizanii locali.

Cel mai mare bonus pentru comunitatea suedeză îl reprezintă modul în care centrul scutește administrația locală de sarcinile și cheltuielile de eliminare a bunurilor nedorite, transformând potențialul “deșeu”, în profit.

“Ideea noastră este de a încuraja clientul care vine aici și lasă, de exemplu, mobilier și haine, de care s-a plictisit sau care nu mai au nici un folos”, spune Anna Bergström, managerul centrului ReTuna Recycling Galleria.
“Atunci, te duci la o plimbare la mall. Poate găsești o jachetă sau o ramă nouă, care va face ca fotografia bunicului tău unică și extraordinară. Dupa ce mâncați prânzul organic în restaurantul nostru pentru a vă aduna forțele ca să mergeti în altă parte, (spre exemplu, pentru a găsi flori pentru grădină, precum și o nouă lampă pentru camera de zi), atunci când plecați de aici, ar trebui să simțiți că ați făcut ceva bun pentru mediul înconjurător.”

Sursa: GoodNewsNetwork


Credem în libera circulație a informației și dorim să împărtășim tot ceea ce are potențialul de a inspira și ajuta evoluția atât individuală, cât și colectivă.
Dacă v-a placut acest articol și doriți să îl introduceți pe pagina sau blogul dumneavoastră, sunteți încurajați să o faceți prin simpla citare și creare a unei legături spre adresa acestui site. Vă mulțumim!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.