Gradinita Care Ii Invata Pe Copii Gradinaritul si Agricultura Urbana

Edoardo Capuzzo Dolcetta împreuna cu echipa sa de designeri au lucrat la proiectul unei grădinițe care îsi propune să îi învețe pe copii grădinăritul și agricultura urbană, pentru a-i aduce mai aproape de natură în timpul studiilor.

Pe lângă faptul că îi învață despre energia sustenabilă, precum energia solară si eoliană, proiectul doreste sa îi învețe pe micuți diverse abilități practice de care vor avea nevoie cu adevarat, în lumea reală. In acest sens, majoritatea orelor educationale se desfasoara la o fermă reală.

Echipa “Dolcetta”, care ii include pe Gabriele Capobianco, Davide Troiana, Jonathan Lazar, a câștigat recent atenția intregii lumi pentru ideile lor atunci când au câștigat concursul international de arhitectura de la Roma – AWR. Ei au câștigat competiția cu proiectul intitulat “Nursery Fields Forever”, care are ca scop îmbinarea educației agriculturale cu educatia academică clasică.

“Suntem de parere că copiii ar trebui să se bucure de natura. In acest sens, am proiectat această școală “ciudată”: Nu există săli de clasă, dar exista spații deschise, în care cresc legumele si in care pot intra chiar si animalele. Este o combinatie intre cele două – școală și natura “, a spus Dolcetta. “Am încercat să cream un alt mod de a învăța. Asadar, experiența este bazată direct pe practica. O școală tipica are banci și scaune, iar în școala noastră aceste lucruri nu exista. Elevii au libertatea de a rămâne în interior sau sa mearga afara. “, a adăugat Capuzzo.

Dispunerea școlii este proiectată astfel încât clădirea are vedere spre fermă. 

Acest proiect poate fi unul dintre cele mai ambițioase planuri pentru o gradinită de agricultură până în acest moment, cu toate ca nu este o idee nouă. Există deja o școală similară care se afla în Norvegia, precum și o școală de fermă urbană, care s-a deschis recent in Asheville, Carolina de Nord.

De asemenea, un grup numit “Tiny Trees Preschool” din Seattle, Washington, a inceput un nou program din septembrie 2016, unde se predau cursuri preșcolare în aer liber, în 9 parcuri diferite din jurul orașului.

Scoala de fermă urbană din Ashville este un pic diferită, deoarece este destinată elevilor mai mari și studenților, nu preșcolarilor. Cu toate acestea, predarea acestor competențe copiilor de la vârste fragede faciliteaza efectuarea lor la varsta maturitații.

Sursa: True Activist, articol scris de John Vibes, adaptare in lb. romana de catre ConstiintaColectiva.


Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal. 

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

De asemenea, acest proiect doreste sa se autosustina, iar sprijinul in acest sens este mereu binevenit. Orice contributie este apreciata cu mult drag, ajutandu-ne sa ne dezvoltam viziunea. Va multumim! 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.