Arhitectura Organica: Case de Vis Din Mexic

Javier Senosiain este un arhitect mexican, care ofera constructiilor sale un design deosebit, ce pare rupt dintr-o lume de vis. El concepe totul prin prisma principiilor sale de arhitectura organica, a carui concept este acela de a integra  constructiile in mediul inconjurator natural, cu ajutorul unui design specific. Ideea in sine consta in a crea o zona rezidentiala in ton cu mediul inconjurator, precum si cu nevoile psihice si psihologice ale oamenilor.

Proiectele sale sunt definite in mare parte de linii curbe. Unele dintre  formele de design pe care le intalnim in munca sa sunt inspirate de cele pe care le intalnim in natura (ex: balena, sarpe, cochilia, etc). Utilizarea liniilor drepte este minima, iar constructiile se bazeaza in principal pe un material specific, denumit ferro-ciment. Acesta da posibilitatea designerului de a-si crea un trademark pe un model de spatiu continuu, fara limite intre perete si tavan. Acest material are potentialul de a fi folosit cu usurinta la crearea formelor organice, fiind utilizat cu succes in constructiile marilor arhitecti cum sunt Peter Vetsch (din Elvetia) si James Hubbell (California).

Orientarea si locatia cladirii este decisiva in alegerea designului. Avand in vedere ca Javier Senosiain si-a inceput munca in anul 1985, toate proiectele pe care le-a realizat pana acum, sunt unice. Sigurul lucru pe care le au in comun este inspiratia preluata de la binecunoscutul arhitect Gaudi, care avea si el pasiunea de a integra natura si arta in constructiile realizate.

In continuare puteti urmari cateva dintre lucrarile lui Javier Senosiain.

Casa Organica, Mexic, 1985 (click aici pt mai multe fotografii)


 

El Nido De Quetzalcoatl (Quetzalcoatl’s nest), 2007 (click aici pt mai multe fotografii)

 

Nautilus, 2006

 

Rechinul, 1990

 

 ‘Casa Amiba’

3

‘Sarutul’

'The Kiss'

Complexul de case Satelit

The satellite house complex

‘Casa Floare’

'Flower House'

‘Balena Mexicana’

'Mexican Whale'

Distribuiti aceste lucrari extraordinare si cu prieteni dumneavoastra!

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal. 

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

De asemenea, acest proiect doreste sa se autosustina, iar sprijinul in acest sens este mereu binevenit. Orice contributie este apreciata cu mult drag, ajutandu-ne sa ne dezvoltam viziunea. Va multumim! 

 

 


Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.