Arborele de Vant

Turbinele eoliene ce imita arborii

O idee inovatoare și inteligentă. Nu vedem prea des tehnologii care ar putea schimba lumea, deși din ce în ce mai frecvent apar oamenii care să împărtășească informații, design-uri și tehnologii noi. Aceste turbine eoliene combină eleganța celui mai bun și evolutiv convertor  de energie și gaz (numit în acest caz – arbore) cu măiestria omului, realizând astfel un mod frumos, elegant și simplu de a genera electricitate. În același timp, evită problema comună a designului neplăcut al turbinelor eoliene cu 3 lame.

New wind, o companie de cercetare și dezvoltare din Franța, a realizat această nouă tehnologie bazată pe aspectul unui arbore. Designul discret este foarte plăcut la vedere, este silențios, și funcționează în vânt scăzut – spre deosebire de cele mai multe turbine eoliene cu 3 lame.  Pe deasupra, are un nivel crescut de eficiența a puterii totale și electricitate generată.

Arborele de Vânt are 36 d
e metrii înălțime și este echipat cu 72 de frunze micro turbine care se rotesc în tăcere pe hub și generează 3100 watt de energie electrică totală.

Este proiectat de Jérôme Michaud-Larivière – un antreprenor care, în timp ce stătea într-un parc într-o zi excelentă, se uita în sus observând foșnetul frunzelor arborilor în adierea vântului. Atunci și-a pus întrebarea dacă ar putea proiecta o turbină eoliană în formă de un arbore pentru a captura energia eoliana. În final, a făcut o treabă minunată într-un mod extraordinar de estetic.

Ne putem imagina cum sute de astfel de Arbori de vânt (turbine eoliene) produc energie în orașe – o multitudine de arbori ce stau tăcuți și eleganți producând energie pentru milioane de oameni.

Specificații mai clare se găsesc pe pagina cercetătorilor francezi New Wind .

 

L’arbre à ventDécouverte d’un concept français : l’arbre éolienC’est une petite société bretonne, NewWind qui est à l’origine de cette idée attrayante. Son gros avantage, pouvoir s’intégrer dans les paysages urbains ou un simple jardin. Le constructeur annonce que l’éolienne peut produire de l’électricité au moindre frémissement du vent. Chaque feuille est en fait une simple turbine à axe vertical. L’idée étant de “capitaliser quelques watts”, explique Jérôme Michaud-Larivière, le président de la société.Malgré la vague de critique quand l’inventeur a exposé son idée, 4 ans après, des prototypes fonctionnels ont vu le jour. Un concept séduisant sur la forme mais qui doit encore faire ses preuves sur le terrain.Article : https://mrmondialisation.org/larbre-a-vent-cette-drole-deolienne-citadine-made-in-france/Source : https://www.youtube.com/user/NewwindTVInfos & Débats | Mr Mondialisation

Posted by Mr Mondialisation on Saturday, February 20, 2016

Constiinta Colectiva

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.