Cum Sa Nu Mai Cazi in Spirala Emotiilor Negative?

11164827_364277617091311_2917105161488663309_nAtunci cand avem de-a face cu momente dificile in viata, multi dintre noi avem tendinta de a ne amplifica durerea prin ganduri negative, teama sau nesiguranta, intrand astfel intr-o spirala nesfarsita a emotiilor negative.

Atunci cand suntem pusi fata in fata cu acestea, este util sa avem la indemana un fel de “plasa” care sa ne prinda si care sa ne readuca la starea noastra naturala.

Cu totii am avut momente grele in viata. Intotdeauna insa am trecut cu bine peste ele. Intotdeauna o vom face, pentru ca – dupa cum bine stim – totul trece si nimic nu este permanent.

De cele mai multe ori, suferim tocmai pentru ca ne pasa de noi insine. Dorim sa invatam, sa evoluam si sa ne rezolvam problemele. Atunci cand lasam gandurile sa ne controleze viata, este foarte usor sa avem impresia ca a suferi este ceva gresit, ca ne-am oprit din a evolua si ca am luat-o pe un drum gresit. Este absolut necesar sa renuntam la astfel de prejudecati.

Ideea este sa incercam pe cat posibil sa privim momentele dificile intr-un mod pozitiv. Atunci cand cazi in spirala emotiilor negative, ofera-ti permisiunea de a-ti crea o “plasa de siguranta”, care te va readuce la o stare de bine. In primul rand, fii atent la starea ta interioara si la ceea ce simti. Atunci cand incepi sa suferi, incearca intotdeauna sa iti aduci aminte ca de fapt, suferinta ta semnifica faptul ca te iubesti si ca iti pasa de tine insuti. Daca nu ar fi asa, nu te-ar durea sa fii intr-o stare care nu este aliniata cu fiinta ta interioara. Suferinta este un sistem de alarma al spatiului nostru interior care ne aduce aminte ca avem nevoie de vindecare la nivel spiritual.

Nu judeca situatia. Incearca sa iti usurezi sufletul privind mai departe de motivul suferintei tale. Accepta ceea ce simti. Linisteste-te pentru cateva momente. Mediteaza. Revino la starea ta naturala si lucreaza spre a-ti ridica vibratia.

Atunci cand esti pe deplin calm, devii capabil sa iti constientizezi toate aspectele subtile ale gandirii tale care ti-au declansat durerea emotionala. Remarca si apreciaza dorinta pe care o ai in a le clarifica. Prin a fi recunoscator pentru pasiunea ta de a evolua si de a invata, iti vei ridica incet vibratia, si vei evita sa cazi in spirala emotiilor negative.

Acest proces devine o experienta holistica care se poate manifesta doar prin compasiunea, iubirea si explorarea sinelui. Prin faptul ca avem grija de noi, experienta devine placuta, iar din aceasta perspectiva pozitiva, ne putem identifica fricile, nesigurantele si grijile cu iubire, intelegere si apreciere, stiind ca acest ritual este dovada pasiunii pe care o avem pentru cresterea si iubirea proprie.

Noi suntem singurii care ne putem controla starea emotiilor noastre. Tot ceea ce este in jurul nostru este o simpla reflexie a ceea ce simtim, iar prin a reusi sa intram in contact cu starea noastra interioara – nu prin a domina mediul inconjurator – ne putem modela experientele pe care le traim.

Cu fiecare “cadere”, invatam sa zburam din ce in ce mai sus, astfel incat fiecare “varf” va fi tot mai extatic. In acelasi timp, caderile noastre vor fi tot mai mici, deoarece vom invata sa apreciem lectiile pe care viata ni le ofera si le vom folosi pentru a ne accelera propria evolutie.

1371084081_person staring and looking into starry sky

Multumim pentru inspiratie: Spirit Science ♥

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva.

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site. Va multumim!

Comments

comments

One Comment:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.