Vrei sa Intelegi Mai Multe Despre Starea Ta Actuala? Incearca Testul Culorilor!

Culoarea este unul dintre elementele cele mai profunde ale vieții noastre. Este elementul care ne înconjoară în permanență, fiind unul dintre cei mai importanți stimuli pe care îi întâlnim în fiecare zi. Omul a aparut, s-a dezvoltat și a evoluat într-un mediu cromatic și într-o lume fizică colorată.

Efectele culorilor au fost studiate de-a lungul timpului în psihologie, culoarea fiind considerată un instrument de diagnostic psihic și un factor terapeutic. Cu ajutorul culorilor se pot identifica și trata boli psihice și fizice (de la stres și nevroze, până la boli interne și fracturi) reprezentând în același timp, un mijloc extrem de eficient de autocunoaștere a personalității umane.

Caracteristicile personalității noastre pot fi evidențiate cu eficacitate prin efectuarea unui test cromatic, obținându-se date importante despre structura și dinamica noastră internă. Dincolo de percepție și trăire, culoarea este o oglindă a personalității noastre. Culoarea nu este doar un simplu stimul prin care putem influența stările noastre interioare, ci și un instrument de psihodiagnostic. Preferința față de anumite culori oferă informații despre stările și trăirile interioare. Astfel, atracția sau repulsia, simpatia sau antipatia, preferința, indiferența sau respingerea anumitor culori, reprezintă indici de raportare a personalității la lumea exterioară, precum și la anumite sisteme de valori și norme.

În continuare, dorim să aducem în discuție un test celebru, care se bazează pe preferința față de culori, și anume testul Luscher, care este unul dintre cele mai cunoscute și răspândite în întreaga lume, fiind dezvoltat de Dr. Max Lüscher. Prin acest test, pe baza selecției în ordinea preferinței unui set de culori, se poate identifica un anumit nivel de cunoaștere a caracteristicilor personalității, oferindu-ne informații despre lumea noastră interioară. Deși este un test extrem de rapid, testul Luscher este creat pentru a fi folosit profesional, de către psihologi, psihiatrii, medici, dar și de către cei care doresc să își recunoască caracteristicile subconștiente ale propriei personalități.

Testul complet și profesional este format din 73 de culori, cu 25 de nuanțe diferite, și oferă mai mult decât doar câteva detalii despre reacțiile unui individ la situațiile existente sau comportamentul său general de răspuns-efect. Acesta indică atitudinea sa condiționată obișnuită, atitudinile sale conștiente, aspecte emoționale, caracteristici ale voinței, acțiunii, aspirației și impulsurilor interioare.

Există și o versiune scurtă a testului Luscher, care este formată din 8 culori. Această versiune, care deși nu este atât de cuprinzătoare ca testul original, are totuși o valoare considerabilă în relevarea aspectelor personalității și în evidențierea aspectelor psihologice și fiziologice. Varianta prescurtată a testului Luscher este deosebit de practică, rapidă, eficientă și interactivă. Testul este atractiv și ia foarte puțin timp. Recomandăm celor care nu înteleg limba engleză, să ceară asistență sau să folosească Google Translate.

Pentru a efectua acest test, apăsați pe imaginea de mai jos!

TEST LUSCHER:

http://www.colorquiz.com/


Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal. 

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

Comments

comments

One Comment:

  1. Eu îl folosesc de ani buni de zile și, consider că mi-a dat REZULTÂND,
    r o a d e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.