8 Citate Ingenioase Ale Lui Alan Watts

A fi increzator presupune a avea incredere in apa. Atunci cand inoti, nu te tii de apa, pentru ca in acest fel, ai sa te scufunzi si ai sa te ineci. In schimb, te relaxezi si incepi sa plutesti.

Omul sufera doar din cauza faptului ca ia in serios ceea ce divinitatea a facut din amuzament.ALAN WATTS 2

Daca intelegi cu adevarat ceea ce inseamna Zen, poti sa citesti absolut orice carte. Poti sa citesti “Biblia” sau poti sa citesti “Alice, in Tara Minunilor”. Poti sa citesti chiar si dictionarul, deoarece sunetul ploii nu are nevoie de traducere.

Problema este ca ne-am pus intrebarea intr-un mod gresit. Am presupus ca materia este ceva separat de spatiu, pe care l-am considerat a fi gol. Mai apoi, s-a dovedit faptul ca spatiul nu este deloc gol, deoarece materia nu ar putea exista fara spatiu.

Greseala, la inceput, a constat in faptul ca am considerat ca materia si spatiul sunt doua aspecte total diferite, in loc sa le consideram ca doua aspecte ale aceluiasi lucru. Ideea este ca ele sunt diferite, si totusi inseparabile, exact ca partea din fata sau partea din spate a corpului unei pisici. Desparte-le, iar pisica va muri.

Tu esti Big Bang-ul, forta originala a Universului, care se manifesta in fiinta care esti tu acum.

Cum este posibil ca o fiinta cu ochii precum niste bijuterii delicate, cu urechi precum niste instrumente muzicale fermecatoare, si cu un creier ai carui nervi sunt asemenea unei broderii fabuloase, poate sa aibe o alta experienta decat cea a unei divinitati?

tu esti energia eterna

 Carti Recomandate:

978-973-50-4291-2viata_ca_extazCalea Zen

 

 

 

 

sursa

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal. 

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

De asemenea, acest proiect doreste sa se autosustina, iar sprijinul in acest sens este mereu binevenit. Orice contributie este apreciata cu mult drag, ajutandu-ne sa ne dezvoltam viziunea. Va multumim! 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.