Totul este energie – Cercetatorii explica Lumea Fizicii Cuantice

Nimic nu este solid si totul este energie.

“Daca doresti sa cunosti secretele universului, gandeste in termeni de energie, frecventa si vibratie.” Nikola Tesla

Pentru cei interesati de fizica cuantica si descoperirile ei, faptul ca natura acestui domeniu este una foarte stranie, nu este ceva nou. Cu toate acestea, aceasta natura pune in lumina adevarul despre lumea in care traim intr-un mod prin care este provocat orice context existent a tuturor cunostintelor acceptate de marea majoritate.
shutterstock_77399518
Ceea ce percepem a fi lumea noastra fizica-materiala, de fapt nu este deloc fizica, ci mai presus de aceasta, este chiar departe de a fi asa. Acest lucru a fost demonstrat de nenumarate ori de catre fizicieni castigatori ai Premiilor Nobel – fara a mai vorbi de toti fizicienii din intreaga lume care au ajuns la acelasi rezultat. Unul dintre acestia, foarte cunoscut, este Niehl Bohr, un fizician danez care a contribuit semnificativ la intelegerea structurii atomice si a teoriilor cuantice.

 

“Daca mecanica cuantica nu te-a socat profund pana acum, inseamna ca inca nu ai inteles-o. Tot ceea ce numim a fi real, nu este in realitate deloc real.” Niehls Bohr

Incepand cu secolul 19, fizicienii au inceput sa exploreze legatura dintre energie si structura materiei. In urma acestei explorari, convingerea care statea pana acum la baza cunoasterii stiintifice s-a prabusit, fiind inlocuita de realizarea faptului ca materia nu este nimic altceva decat o iluzie. Cercetatorii au inceput sa recunoasca faptul ca intregul Univers este facut din energie.

“In ciuda acestui succes de neegalat al teoriei cuantice, simpla sugestie a valabilitatii ei este inca tratata cu cinism, neintelegere si nemultumire.” ( Tim Folger “Quantum Shamantum”)

Fizicienii lumii cuantice au descoperit faptul ca atomii sunt formati din vortexuri de energie care se invart si vibreaza constant, fiecare radiand o semnatura unica si personala. Asadar, in dorinta noastra de intelege si cunoaste ce anume suntem, trebuie sa acceptam teoria cuantica – si anume faptul ca fiecare dintre noi este o fiinta formata din energie si vibratie, care are propria ei semnatura unica. Suntem mult mai mult decat ne-am imaginat vreodata a fi, si este deja timpul sa acceptam acest lucru. Daca observam compozitia unui atom cu ajutorul unui microscop, am vedea o mica tornada, asemenea unui vortex, care este compus dintr-o multitudine de alte vortexuri de energie mai mici, numite Quarcuri si Fotoni. Acestea sunt elementele care compun structura atomului. Cu cat ai aprofunda mai mult observarea structurii atomului, cu atat ai vedea ca nu mai exista nimic de observat, si ca de fapt ceea ce studiezi, este lipsa materiei. Atomul nu are o structura fizica, noi nu avem o structura fizica, si tot ceea ce percepem a fi fizic, in realitate, nu are nici o legatura cu asa ceva. Atomii sunt fabricati din energie invizibila, si in nici intr-un caz din materie tangibila.

“Accepta ceea ce este acum o concluzie indiscutabila. Universul este imaterial – mental si spiritual.” ( Richard Conn Henry, profesor de Fizica si Astronomie al Universitatii John Hopkins – citat preluat din “Universul Mental”)

Experienta noastra ne spune ca realitatea este una fabricata din materie, obiectiva si independenta. Revelatia faptului ca universul nu este compus din parti fizice, ca provine dintr-un aranjament holistic de unde energetice si imateriale, reiese din lucrarile lui Albert Einstein, Max Planck si Werner Heisenberg, si nu numai.

Rolul Constiintei in Mecanica Cuantica

Ce inseamna faptul ca realitatea fizica a materiei nu este deloc fizica? Poate insemna mai multe lucruri, iar concepte de acest fel nu pot fi explorate daca oamenii stiintei raman prinsi intre limitele perceptiei lumii pe care o vedem. Asa cum spune Nikola Tesla:

” Ziua in care stiinta va incepe sa studieze fenomenele non-fizice, va face intr-un singur deceniu un progres mai mare decat in toate secolele precedente ale existentei umane.”

Din fericire, multi cercetatori accepta deja concluziile cuantice si au observat ce anume implica aceste descoperiri. Una dintre aceste revelatii implica faptul ca observatorul creaza realitatea.

“O concluzie fundamentala a noii teorii demonstreaza faptul ca observatorul creeaza realitatea. Ca observatori, suntem implicati in mod direct in crearea propriei noastre realitati. Cercetatorii sunt nevoiti sa admita ca Universul este o constructie “mentala”. Fizicianul James Jeans a scris: “Cursul cunoasterii se indreapta spre o realitate care nu este mecanica. Universul incepe sa se asemene mai mult cu un proces mental decat cu o masinarie. Mintea nu mai pare sa fie un intrus accidental al materie, ci mai degraba un creator si guvernator al acestei lumi materiale.”” (R.C Henry, “Universul Mental”, 2005)

Un exemplu minunat care ilustreaza rolul constiintei in planul fizic si material (pe care il recunoastem a fi lumea materiala inconjuratoare) este experimentul fantei duble (linkul duce spre o explicatie simplista, usor de inteles). Acest experiment a fost folosit de nenumarate ori pentru a explora rolul constiintei in natura formarii realitatii fizice. Paradoxul cuantic arată prin experiment că particulele subatomice se comportă diferit in momentul in care sunt observate! In momentul in care electronii sunt observati cu ajutorul unei camere video, ei se comporta precum niste particule. Cu toate acestea, imediat ce utilizarea unei camere video este oprita, electronii se comporta simultan ca niste particule, dar si ca niste valuri! Singura explicatie a rezultatului este faptul ca electronii “stiu” sa se comporte diferit in momentul in care sunt observati. Acest rezultat a provocat multe controverse si mult scepticism in randul oamenilor de stiinta.

Ce implica aceste descoperiri ale cercetatorilor?

1. Materia se poate comporta si ca particule, dar si ca valuri, in functie daca este sau nu observata.

2. Observarea si atentia pot influenta cursul evenimentelor

3. Stiinta nu este chiar “exacta”.

Din ce in ce mai mult, fizica cuantica ne ajuta sa constientizam faptul ca atentia noastra ne poate influenta realitatea. Aceste experimente si rezultate ale cercetatorilor, precum multe altele, reprezinta un apel la trezire – la faptul ca suntem fiinte din energie, fiecare dintre noi radiand propria sa semnatura unica.

Prin crearea unei stari de liniste si pace interioara, nu exista nici un dubiu ca influentam si lumea noastra exterioara, precum si ceea ce simt ceilalti.

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal.

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

Acest proiect doreste sa se autosustina, iar sprijinul in acest sens este mereu binevenit. Orice contributie este apreciata cu mult drag, ajutandu-ne sa ne dezvoltam viziunea. Va multumim!

doneaza

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.