Nikola Tesla

nikola-tesla1 VIBRATIE 

Cateva dintre descoperirile lui includ – razele X, curentul alternativ, motorul electric, controlul de la distanta, robotica, laserul, comunicatiile wireless, energia nelimitata. Este cea mai importanta figura stiintifica ale timpurilor moderne. Nascut in Croatia, cu parintii din Serbia, avea o inaltime de 1,98 cm si vorbea fluent 6 limbi straine.

 

Nikola Tesla a facut publica descoperirea sa, legata de energia nelimitata publicului in anul 1901, cand a facut demonstratia Turnului Wardenclyffe (1901–1917) cunoscut și ca Turnul Tesla, care a fost un prim turn de telecomunicații fara fir. Nikola Tesla l-a provocat pe J.P Morgan, finantatorul proiectului, sa isi exercite controlul financiar si puterea nu numai prin faptul ca avea sa demonstreze transmisia instanta a informatiilor vizuale in cealalta parte a globului, dar si prin faptul ca avea sa demonstreze cum poate accesa infinitul, energia nelimitata si abundenta. In mintea lui, totul era limpede. Energia lui nu putea fi contorizata, ceea ce insemna ca nu poate fi folosita contra cost.

Ce anume a rezultat in urma acestui fapt? Nikola Tesla a fost imediat ridiculizat, condamnat si redus la tacere, in timp ce descoperirile lui au fost furate si in anumite cazuri, chiar distruse.Tesla_colorado_adjusted

Inventiile lui au fost atribuite altora, cum ar fi Thomas Edison, in timp ce Tesla a murit aproape anonim. Multe dintre tehnologiile cele mai sofisticate ale lumii sunt bazate pe lucrarile lui Nikola Tesla. Chiar si programele guvernamentale secrete, precum Experimentul Philadelphia si Proiectul Montauk au fost bazate pe descoperirile lui Tesla.

Poza din stanga il infatiseaza pe Tesla in anul 1899 in timp ce o bobina-Tesla descarca milioane de volti.

Mai jos este reprezentata o imagine a turnului Wardenclyffe in faza initiala, cu o inaltime de 57 de metrii, iar langa, este laboratorul sau. Turnul era construit destul de departe de laborator astfel incat muncitorii sa fie protejati de fulgerele neasteptate de lumina.

“Nikola Tesla este adevaratul profet nelaudat al erei electronice; fara de care autoaprinderea, telefonul, generarea curentului alternativ si transmisia, televizorul si radioul ar fi fost imposibile. (Ben Johnson “Inventiile mele: Autobiografia lui Nikola Tesla”)teslaphoto1

“L-am interpretat gresit pe Tesla. Cred ca toti l-am interpretat gresit pe Tesla. Am crezut ca era un visator si un vizionar. Intr-adevar visa si visele lui s-au realizat, intr-adevar avea viziuni, dar ele erau viziuni ale unui viitor real, nu ale unuia imaginar.” John Stone Stone, fizician si inventator American

“Sa lasam viitorul sa isi spuna cuvantul si fiecare sa fie evaluat in functie de ceea ce a muncit si a realizat. Prezentul este al lor; viitorul, pentru care eu am muncit, este al meu.”
Nikola Tesla

Constiinta Colectiva

Comments

comments

Comments are closed.