“Un Pamant Nou”, de Eckhart Tolle (Audiobook In Limba Romana)

Eckhart Tolle - Un Pamant nou“Este pregatită umanitatea pentru o transformare a constiintei, o inflorire interioara atat de radicala si profunda incat, in comparatie cu ea, florile, oricat de frumoase ar fi, nu sunt nimic altceva decat o palida reflexie? Pot fiintele umane sa-si piarda densitatea structurii mintilor conditionate, pentru a deveni asemenea cristalelor si pietrelor pretioase, ca sa spunem asa, transparente fata de lumina constiintei? Pot ele sfida atractia gravitationala a materialitatii, ridicandu-se deasupra identificarii cu forma care mentine ego-ul in viata si care le condamna sa fie prizonierele propriei lor personalitati?
Posibilitatea unei astfel de transformari a constituit mesajul central al marilor invataturi spirituale ale omenirii. Mesagerii — Buddha, Iisus si altii, nu toti cunoscuti – au reprezentat florile timpurii ale umanitatii. Acestia au fost precursorii, acele fiinte rare si valoroase. O inflorire cu larga raspandire nu era inca posibila in acele vremuri, iar mesajul lor a ajuns sa fie in foarte mare masura gresit inteleasa si adesea mult deformata. Nu incape indoiala ca ei nu au reusit sa transforme comportamentul uman la scara larga, ci doar pe cel al unui mic procent de oameni. Oare în prezent este umanitatea mai pregatita decat era in vremea acelor primi invatatori? Din ce motiv ar fi mai pregatita acum? Ce putem face — daca exista ceva ce putem face – pentru a produce sau accelera aceasta schimbare în plan interior? Ce anume caracterizeaza vechea stare de constiinta egotica si prin ce indicii se face recunoscut noul tip de constiinta? Acestea si altele sunt intrebari esentiale de care ne vom ocupa in cartea de fata. Mai important este faptul ca aceasta carte in sine, este un instrument de transformare, rezultând din rasarirea unei constiinte noi.

Ideile si conceptele prezentate aici pot fi importante, dar sunt secundare. Ele nu fac decât sa indice directia in vederea trezirii. Pe masura ce veti citi, in interiorul vostru se va produce o schimbare.

Scopul principal al acestei carti nu  este acela de a adauga noi informatii sau credinte mintii voastre si nici acela de a incerca sa va convinga de ceva anume, ci de a infaptui o schimbare in constiinta voastra, cu alte cuvinte, de a va TREZI. In acest sens, cartea pe care o tineti in mana nu este una “interesanta”. Pentru a o vedea interesanta trebuie sa pastrati distanta, sa jonglati cu ideile si conceptele din mintea voastra, sa aprobati sau sa dezaprobati. Cartea aceasta este despre voi. Ea va va modifica starea constiintei, altfel rostul ei va fi nul.
Daca nu stiti ce inseamna trezire, cititi cartea. Doar trezindu-va veti putea cunoaste adevaratul sens al acestui cuvant. Este suficienta o strafulgerare pentru a initia procesul de trezire, iar acesta este ireversibil. Pentru unii, strafulgerarea va aparea in timp ce citesc cartea. Pentru multi altii, procesul a inceput deja, chiar daca ei n-au realizat, poate, lucrul acesta, iar cartea ii va ajuta sa-l identifice, in cazul unora, procesul poate sa fi inceput din cauza unei pierderi sau a suferintei, pentru altii, prin intermediul contactului cu un invatator  sau o invatatura spirituala, datorita unei lecturi transformatoare — sau prin orice alta combinatie a conjuncturilor de mai sus. Daca procesul de trezire a inceput in interiorul vostru, lectura aceste carti il va accelera si il va intensifica.[…]” Un Pamant Nou, Eckhart Tolle
Link de Accesare a Cartii Audio: “Un Pamant Nou”, de Eckhart Tolle

Carti recomandate :

un-pamant-nou---trezirea-constiintei-umane---editia-a-iii-a    puterea-prezentului    puterea-intentiei-calea-de-a-crea-propria-lume---editia-a-ii-a_1_fullsize

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. 

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site, iar daca simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal.

De asemenea, acest proiect doreste sa se autosustina, iar sprijinul in acest sens este mereu binevenit. Orice contributie este apreciata cu mult drag, ajutandu-ne sa ne dezvoltam viziunea. – Constiinta Colectiva

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.