Procesul Evolutiei Constiente

 

421138_247983055332078_1953296260_n

Evolutia constiintei este un proces complet natural, pe care absolut toata lumea il va experimenta la un moment dat, fara exceptie. Cercetarile stiintifice sunt extrem de importante, parte din rolul lor fiind acela de a ne oferi concluzii rationale care sa sustina sau sa dezvolte anumite idei si concepte. De cele mai multe ori, ideea ia nastere prin intermediul unei dorinte spre cunoastere, a unei curiozitati, senzatii, a unui instinct, sau a unei experiente personale care ridica semne de intrebare si care cere un raspuns. Toate acestea fac parte din ceea ce numim constiinta, acel aspect al fiintei noastre care nu poate fi explicat prin termeni stiintifici. Ea reprezinta o simbioza intre ceea ce suntem, simtim, dorim, manifestam sau intuim. Toate impulsurile pe care le simtim atunci cand ceva ne pasioneaza, ne starneste curiozitatea sau trezeste ceva in interiorul nostru, nu este altceva decat impulsul pe care il primim de la sinele nostru superior. Este acea scanteie care ne ofera directia spre care trebuie sa ne indreptam atentia si care asteapta sa se aprinda in sufletul nostru.

Informatiile obtinute prin surse stiintifice sunt mijloacele prin care putem sa transmutam pasiunea noastra din planul mental in cel material, putem avea parte de experiente noi, dar si vindeca si transforma viata intr-un mod constient.
Pentru ca orice fel de transformare sa se poata manifesta, este nevoie sa oferim atentie lumii noastre interioare – sa devenim din ce in ce mai constienti de emotiile si gandurile corpului nostru care nu sunt altceva decat mesaje prin care sufletul nostru capata glas. Din cauza faptului ca am devenit atat de instrainati de noi insine, de multe ori, acest glas poate deveni pentru multi dintre noi complet imperceptibil, ceea ce face calatoria noastra spre evolutie sa fie foarte dificila.

Care este legatura dintre ganduri, emotii si constiinta?

Fiecare dintre noi are doua aspecte. Unul dintre ele, este partea noastra expansiva care se afla mereu in schimbare: gandurile si emotiile, pe care le manifestam in plan fizic. Cel de-al doilea aspect al nostru este cel prin care ramanem constienti si observam realitatea inconjuratoare. Acesta este indreptat spre unitatea si singularitatea interioara, acolo unde suntem un intreg, unde suntem conectati cu tot restul Universului si unde suntem uniti cu sursa tuturor posibilitatilor: constiinta pura. Trezirea la aceasta realitate reprezinta calea spre evolutie a constiintei.

Intre gandurile noastre si constiinta pura se afla o limita fina asemenea unei lentile. Aceasta lentila reprezinta modul prin care energia pura a constiintei se exprima pe ea insasi prin intermediul gandurilor si emotiilor care se manifesta in viata si in corpurile noastre.

Acea lentila reprezinta sistemul nostru de credinte, ceea ce credem ca este adevarat si valabil.

Sa ne imaginam ca aceasta lentila este foarte asemanatoare cu negativul unui film care creaza o imagine pe un ecran atunci cand lumina trece prin ea. Cand schimbam negativul, (adica atunci cand schimbam sistemul de credinte cu care suntem obisnuiti), imaginea ecranului se schimba. Corpul si viata noastra sunt niste imagini tridimensionale definite de tot ceea ce “credem”, iar societatea este imaginea colectiva pe care am creat-o cu totii, impreuna, cu tot ceea ce inseamna natura, sistem solar si galaxii.

Si totusi, cu toate ca transformarea a tot ceea ce credem a fi adevarat ne poate schimba viata, cel mai important lucru este sa constientizam ca daca am reusi sa eliminam propriile limite definite de ceea ce “credem”, constiinta pura (care este energie care vibreaza la cel mai inalt nivel, si anume iubirea) ar radia din intreaga noastra fiinta pentru a-si exprima perfectiunea si abundenta in orice domeniu al vietii.  Asadar, intrebarea este cum putem renunta la ceea ce am fost programati sa credem ca este adevarat.

Din ce in ce mai des, citim despre faptul ca stiinta studiaza activitatea creierului in momentul in care acesta se afla intr-o stare meditativa. Ceea ce se observa este faptul ca gandurile noastre, impreuna cu proiectiile pe care le facem la nivel mental, influenteaza realitatea pe care o experimentam. In concluzie, gandurile si meditatia sunt elementele cheie prin care putem sa ne transformam experienta umana. In momentul in care mintea este adusa la tacere, putem atinge acea liniste interioara care ne armonizeaza si ne pozitioneaza intr-un echilibru perfect cu dorinta sufletului nostru.

Gandul este un proces pe care il avem in mod natural. Ceea ce trebuie sa facem este sa invatam cum sa gandim intr-un mod constient. Cu toate acestea, este important sa tindem si sa atingem periodic linistea interioara, astfel incat gandurile, emotiile si actiunile pe care le primim de la sinele nostru superior sa fie canalizate prin noi cat mai clar. Pentru ca acest lucru sa se intample, este necesar ca in fiecare zi sa ne acordam cel putin cateva minute in care sa stam in liniste si sa ne clarificam haosul gandurilor. In timp, aceasta practica va deveni un obicei care ne va elibera de negativitate, stres, agresivitate sau depresie, aspecte ale experientei umane care aproape ca sunt considerate a fi normale in ziua de azi, fara a mai fi pusa la indoiala prezenta lor constanta in viata pe care o traim.

ascension_by_dasha444-d4q6rtfToate fiintele sunt expresii ale Universului in actiune, dar motivul pentru care exista criminalitate pe aceasta planeta nu se datoreaza faptului ca unii sunt “rai” sau ‘buni”. Motivul pentru care exista negativitate este datorita faptului ca exista un dezechilibru mult prea mare intre vibratiile inalte ale constiintei universale si “lentilele” sistemului nostru de crez, care genereaza haos. In acelasi timp, puterea constiintei este directionata intr-un sens distructiv prin limitele impuse de sistemul de credinte adoptat, prin obiceiuri negative, ganduri si comportamente care se dovedesc a fi nocive. Aceasta distructivitate se poate manifesta fata de noi sau fata de cei din jurul nostru, ori poate fi reprimata, internalizata, manifestandu-se mai tarziu printr-o boala.

Evolutia constiintei este in sine un drum lung, pe care il parcurgem cu totii, indiferent daca dorim sa il privim sau nu. Cu toate acestea, atunci cand alegem sa privim atenti acest drum, el ne poate invata foarte multe lucruri, pe cat de simple, pe atat de complexe. Cu cat suntem mai deschisi spre a ne lasa ghidati de ceea ce numim Sinele nostru Superior, cu atat drumul devine mai usor si mai armonios.

Absolut oricine se poate schimba atunci cand isi doreste cu adevarat, tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne curatam si sa ne eliberam mintile de programarea pe care ne-am insusit-o automat prin tot ceea ce am fost invatati sa gandim inca de mici, accesand natura noastra interioara, precum si ceea ce simtim ca are cu adevarat sens pentru fiecare dintre noi.

Cititi si partea a doua a acestui articol  – 3 Practici Esentiale pentru o Evolutie Constienta

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva.
Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site. Va multumim!

Comments

comments

2 Comments:

  1. Pingback: 3 Practici Esentiale pentru o Evolutie Constienta – Constiinta Colectiva

  2. Salut, acum am gasit acest articol despre Procesul Evolutiei Constiente.
    Pot spune ca saitul constiintacolectiva.ro este printre
    cele mai folositoare saituri web de pe web-ul din Romania.
    multa bafta pe mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.