Primii Pasi Spre Constientizare – Partea III

Continuarea articolelor Primii Pasi Spre Constientizare – Partea I si Primii Pasi Spre Constientizare – Partea II

Educatia

Marile civilizatii s-au construit pe informatie. In clasa a 7-a, clasa noastra a primit o intrebare de la profesoara de geografie, ce suna cam asa: “Cine credeti voi, copii, ca e cel mai puternic om in lume?” Fiecare raspundea dupa puterea lui de cuprindere a lucrurilor. Evident, ca fiecare am zis tot felul de raspunsuri, dar niciunul nu se apropia cat de putin de “Cel ce detine informatia”.

Am ajuns in era in care la fiecare 2 ani, informatia, datorita internetului, se dubleaza. Si tineti minte, e o crestere exponentiala. Conteaza doar ce fel de informatie alegi si ce fel de surse alegi. Educatia trebuie sa inceapa de mic copil sub atenta grija a parintilor. Parintii, asemeni copiilor, vor tinde mereu sa caute informatiile care sunt cu adevarat importante, nu doar lor, nu doar comunitatii in care traieste, cat si cele ce ajuta in construirea unui viitor mai bun copiilor. Observati cum, pe masura ce am povestit mai sus, tot timpul repet vorbele: “Ai mei m-au indrumat spre asta, ai mei imi arata asta, ai mei m-au sustinut in asta”. Motivul puternic pentru care, acum, incerc si eu sa arat celorlalti anumite lucruri sau sa impartasesc ceea ce stiu este aceasta educatie primita de la ai mei, fara de care as fi fost si eu un ignorant ca ceilalti. De aceea recunosc puterea superioara a educatiei si rolul crucial al acesteia in construirea Paradisului.

Copiii sunt cei care aduc viitorul Umanitatii.

Daca am un copil “trezit” atunci voi avea un viitor maret ca omenire. Partea proasta in educatia copiilor este ca, acei oameni de care povesteam la inceput, nu doresc copii “treziti”. Doresc copii care pot ramane in “Matrix”cat mai mult , care le vor sluji acestora, mai mult, vor promova acest sistem si copiilor copiilor lor.

Un mare psiholog, B. F Skinner, care toata viata si-a dedicat-o studiului intelegerii comportamentului uman, afirma: “Da-mi un copil si il voi modela in orice” (un documentar extraordinar: Human Resources)

Ce presupune acest “Matrix”?

matrix rabbit hole

“Matrix”-ul este asemenea povestii cu broasta si apa fiarta (experimentul Goltz) . Ce presupune experimentul? Daca broasca este aruncata in apa fiarta, va cauta numaidecat sa se salveze cu disperare. Totusi, daca broasca este introdusa in apa rece, iar mai apoi apa este incalzita, treptat, broasca va muri fiarta, fara ca sa mai opuna nici cea mai mica rezistenta. Facand analogie la nivelul omului, acesta nu va cauta sa se opuna unui sistem, atata timp cat sistemul se impune treptat si il face sa creada ca ceea ce se intampla in jurul lui este perfect normal. Mintea umana cauta acomodarea cu micile schimbari, si va lua totul ca atare. Acesta este “Matrix”-ul creat de cei de sus.

Un alt experiment este cel al maimutelor si bananele. In acest experiment sunt create doua grupuri de maimute. Primul grup este introdus intr-o cusca. Agatat de varful custii se afla un manunchi de banane. Pentru accesul la banane, s-a adus o scara. Una dintre maimute, fiind tentata de banane, incearca sa ajunga la ele. In momentul acesta, maimuta este udata cu apa rece, la fel si celelalte. Poveste se repeta si cu a doua maimuta. Cand a treia maimuta incearca sa se catere la banane, tentatia fiind prea mare, celelalte maimute incep sa o bata. Acum, sistemul este pe deplin implementat. Se scoate o maimuta din acest grup si se aduce o maimuta din grupul doi, care nu a experimentat apa rece. Vazand bananele,  evident este atrasa sa le manance, dar in momentul in care urca, incepe sa fie batuta de celelalte. Din grupul vechi, este scoasa afara o alta maimuta si adusa o a doua maimuta din grupul doi. Aceasta,  bineinteles, la fel ca precursoarele ei, incearca sa ajunga la banane, dar este batuta de celelalte. Partea interesanta este ca a doua maimuta este batuta inclusiv de prima maimuta din grupul doi, care nu a experimentat niciodata cauza pentru care a primit si ea bataie. Experimentul poate sa mearga pana intr-acolo, incat toate maimutele din primul grup sunt inlocuite cu al doilea grup, totusi ideea ca bananele nu trebuie atinse ramanand inca respectata, desi nici una dintre ele nu stiu exact cauza pentru care nu pot sa o faca. Este un experiment extraordinar. Combinat acum cu cel al pestelui care nu va intelege niciodata ca exista alte medii de viata decat apa, rezulta intr-un mod perfect de a tine oamenii sub control. Pestele crede ca apa este singurul mediu in care se traieste si accepta sfera lui de intelegere, necontestand-o. Aici ne regasim si noi, oamenii, in aceste vremuri. Suntem obedientii si acceptam asemenea pestelui, ca altceva, in afara de acest sistem, nu poate sa existe. Asemenea maimutelor, nu il contestam deloc, deoarece daca am face-o, am fi considerati de catre societate  “nebuni, conspirationisti, non-conformisiti” si izolati de catre aceasta. Astfel, iar, asemenea maimutelor, acceptam ca trebuie sa mergem cu valul sau cu turma si vom refuza sa patrundem adanc in probeleme. Acesta e “Matrix”-ul. Ne intoarcem iar la Edward Bernays, pentru ca influenta acestui om este si in zi de azi impregnanta. Citez:

“Cei care manipuleaza sistemul nevazut al societatii constituie un guvern invizibil, care este adevarata putere in tara. Noi suntem, drept urmare, guvernati, mintile noastre modelate, gusturile noastre formate, si ideile noastre sunt idei ale unor oameni de care nu am auzit niciodata. In aproape fiecare actiune luata de noi in viata noastra, ca este in sfera politica sau ca este in cea a afacerilor, in ideile nostre morale sau conduita societatii, suntem dominati de un grup, in esenta mic, de oameni, care inteleg procesul mental si social al maselor de oameni. Ei sunt cei ce trag sforile controlului mintii scoietatii”. Edward Bernays

Nu uitati, cand analizam cele spuse de el, cine a fost acest om si pentru cine a lucrat acesta. Este cel ce a inventat ideea de “Public Relationship” sau PR, larg raspandita acum, deoarece “Propaganda” suna prea urat si era asimilat cu comunismul, desi in esenta, sunt construite pe aceeasi fundatie. Acum, sa ne apropiem mai mult de vremurile noastre. Odata cu aparitia televizorului, ideile lui Bernays puteau fi aplicate cu o mai multa usurinta, deci evident o mina de aur pentru corporatii.

In acest fel, cei care au realizat importanta celor spuse de Bernays, si au investit tot mai multi bani in psihologia maselor. Au realizat ca televizorul, datorita undelor  alpha ce le emite, unde ce induc stare de hipnoza mintii si sugestibilitate, pot induce oamenilor idei, pe care acestia le vor considera ca fiind idei proprii.

Creierul functioneaza pe frecventa undelor beta, unde cu frecvente superioare undelor alpha. Astfel, conform unor studii, masele de oameni pot fi ”modelate” astfel incat, daca 90% dintre acestia considera ca fiind logic un x lucru, iar 10% sunt contrar acestei idei, se va ajunge la o inversiune totala a raportului in urma ”spalarii pe creier”, rezultand un 90% ce vor fi contra ideii (desi logica nu este alterata) si un 10% procentaj de oameni, din cei 90% initial, ramasi loiali ideii si care vor incerca sa confrunte majoritatea, ca in ceea ce gandesc nu este logica.

Un alt fenomen observat la oameni, a fost acela ca, omul, in formarea lui in stare incipienta, accepta lucrurile ce sunt usor de inteles si de „rumegat”. Aceste lucruri le va lua ca adevar si oriunde va intalni alte pareri sau pareri cu grad ridicat de complexitate, va continua sa isi apere „adevarul” ce el si l-a insusit candva sau sa evite confruntarile cu oamenii ce nu ii impartasesc ideile. Acest fenomen mai este denumit si disonanta cognitiva. Este un fenomen 100% prezent in fiecare om. Si eu ma confrunt tot timpul cu valorile mele contra valorile altui om. Ideea din spatele fenomenului, este de a incerca sa te cunosti cat mai bine si sa nu eviti sa confrunti ideile tale cu ale celorlalti. Doar asa vei reusi sa gasesti adevarul. Intorcandu-ne la disonanta cognitiva, problema apare in momentul in care, modelati fiind de cei ce ne controleaza, refuzam cu tot dinadinsul iesirea din Matrix si ramanem captivi in acest sistem ce ne  priveaza de libertate. Continuam sa regurcitam ideile lor fara a sta o clipa sa dezbatem sau sa privim din alt unghi problema. Si ei stiu ca, in momentul in care te-au indoctrinat, vei lupta pana la ultima suflare sa le duci ideile lor mai departe, idei ce nu ti-au apartinut niciodata, ci le-ai luat ca atare, de bune.

Acum sa facem un pic de loc si consumismului in educatia copilului. Dat fiind faptul ca parintii in ziua de azi tind sa aiba tot mai putin timp pentru copii lor, educatia va fi facuta de catre stat, adica de ”acei” oameni. Citez din Noua Ordine Mondiala, de A. Ralph Epperson: „” …parintilor nu li vi se mai permite sa isi creasca copii (statul o va face), toate femeile vor fi angajate de catre stat si nu li vi se mai permite sa  devina casnice, divortul va deveni extraordinar de usor de realizat si casniciile monogame vor disparea usor, usor din peisaj”.

Buuun. Oare chiar o fi adevarat? Uitandu-ne in jur cam multe incet, incet se intrezaresc. Si totusi cand a fost scrisa cartea asta? 1990? Era ceva medium omul acesta? Ce zice el nu prea miroase a bine.

Dar hai sa facem o mica analiza a societatii de azi. Am ajuns sa traim vremuri in care casatoria este o afacere si mai putin iubire. Eu castig, tu castigi si sa ne rugam pentru sanatate sa putem mentine ritmul. Si ei te-au adus la aceasta solutie. Ei te vor sa fii obligat sa cauti sa faci din casatorie o afacere. Deoarece, doar asa mai poti duce traiul bun promovat de ei si sa iti mentii standardele inalte ce ei ti le-au turnat in cap.

Din punctul meu de vedere, si asta nu insemna ca e un adevar, femeia trebuie sa fie cea care e mereu alaturi de copil, cel putin in primii 2-4 ani din viata si il ajuta in formarea lui. O formare in care il rateaza cu iubirea neconditionata de mama, ceea ce are nevoie cel mai mult copilul la aceasta varsta. Caci nu de o educatie practica e nevoie, ci de o educatie emotionala. Dar sistemul a inoculat femeii ideea de emancipare, de feminism, de independenta si de lupta continua cu barbatul. Femeia si barbatul sunt fiinte complementare, nu egale. Precum forta centrifuga si cea centripeta. Odata inoculata ideea  de “egalitate”, si impinsa de sistem, femeia nu numai ca participa la partea financiara, dar acest lucru a ajuns o necesitate. Astfel, copiii ajung sa petreaca tot mai putin timp in sanul familiei si cat mai mult alaturi de straini. Ma intristeaza sa vad parinti cu ochii in lacrimi, care lucreaza in alte tari pentru binele copiilor de acasa, care tot ce isi doresc e sa petreaca putin timp cu ei. Alti parinti ajung sa fie impinsi de sistem pana intr-acolo, incat un al doilea job sa fie obligatoriu, ca acesta sa poata sa ofere copilului ceea ce are nevoie. Ce viitor vom avea daca acesti copii vor fi privati de educatie, de iubire, de compasiune, de modele in viata? Eu aleg oricand sa fiu sarac si sa fiu aproape mereu familiei, cu speranta ca macar copilul meu va aduce prin educatia ce i-o voi oferi, un plus in lume. Nu va lasati familiile sa se dezbine niciodata. Mai bine traiti cu putin, corect, cinstiti si alaturi de familiile voastre. Nu-i lasati sa va spuna ei ce e fericirea in viata. Opuneti-va acestui sistem.

1384091_10152371801217344_4010084367254457680_n

Nu lasati copii sa isi faca educatia in fata televizorului. Este facut un studiu si demonstrat ca oamenii de succes sunt acei oameni ce in rutina lor zilnica citesc mult, mananca sanatos, fac sport si se uita foarte putin la televizor. Toate acestea pleaca din educatia ce au primit-o. Trecand mai departe, copii ajung acum expusi de la o varsta frageda la “educatia” oferita de stat (sistem). Educatie facuta prin canale de muzica, artisti, reclame, radio, ziare de scandal, reviste si multe alte cai, deoarece parintilor le este tot mai greu sa puna contra acestora. Decimand timpul parintilor oferit in educatia copilului, a ramas (“sistemul”) acum sa se ocupe de copil. Tot in vremurile timpurii ale televiziunii, oameni ca Bernays au realizat ca masele de oameni nu sunt in totalitate receptivi la ideea asta de consumism. Ceva parca inca ii mai retinea sa cumpere chiar orice lucru si inca oamenii mai puneau sub semnul intrebarii rostul cumpararii acestuia. Ce s-au gandit atunci acesti oameni? Hai sa targhetam copii. Dar si copii targhetati, cei peste 10 ani inca mai aveau dramul ala de minte si treaba nu mergea ca pe roate. Atunci au zis: “Sa coboram varsta de la care targhetam copii. Sa ne axam pe cei sub 5 ani.” De ce acestea? Pai, copii sub 5 ani, daca sunt pusi in fata unui televizor, nu pot sa constientizeze firul actiunii unui film, ba mai mult, nu pot sa deosebeasca reclamele de filme, stiri sau alte emisiuni. Pentru ei este o intreaga poveste, de cand ii pui in fata televizorului, pana cand ii ridici de la el. Dar nu aceasta e cel mai important in ceea ce au observat la copii. Au observat faptul ca, desi copii nu pot deosebi reclamele de stiri, totusi ei sunt receptivi si memoreaza extraordinar de repede emblemele companiilor, figurinele animate, mascotele acestora. Bine, bine, dar cum influenteaza aceste lucruri consumismul? In momentul in care copilul se loveste de aceste embleme, figurine, mascote automat se trezeste dorinta de a se lipi de ceea ce se ofera acolo. Parintilor (care au copii poate stiu mai bine decat mine) li se “inmoaie” inima sa il vada pe copil nefericit si se vor duce sa ii cumpere acestuia ceea ce crede ca are el nevoie. O manipulare a parintelui prin copil, facuta de catre acest sistem. De aici pana la adultul ce va consuma orice, fara sa puna sub semnul intrebarii daca ceea ce face e corect, nu mai e decat un pas. (Consuming Kids)

Normal, gurile rele au venit aici sa ma contracareze iar. Sa imi spuna ca e total ilogic ceea ce zic. Semnul mare de intrebare pe care trebuie sa ni-l punem, e: “Cine detine aceste reviste/ posturi deradio/ divertismentul si altele?” La o scurta cautare pe internet, regasesc faptul ca 6 mari companii detin aproape 90 la suta din mass-media Americii. Nici nu e de mirare, intr-un sistem capitalist bazat pe competitivitate. Si iarasi multi vor veni si vor zice, “Pai si ce treaba are America cu Romania?” Iar raspunsul meu va fi: “Toate canalele de desene animate de la noi sunt detinute de ei”.

Problema poate nu ar fi cine detine majoritatea mass-mediei, ci educatia ce o ofera acestea si cine se bucura la final de educatia oferita – omul de rand sau companiile? Vedem ca incet dispar emisiunile educative si se face loc emisiunilor ce spala creierul omului de rand, si culmea, pe posturile unde te astepti sa primesti lucruri educative. Astfel, apar emisiuni ca Top Gear, reality showuri, emisiuni ca a lui Capatos (care si el a recunoscut ca e o mizerie de emisiune), sport si multe altele. Divertismenrul este calea cea mai usoara de a tine omul departe de realitate, si departe de spiritualitate. Si ei o stiu asta. Si sistemul lor te vrea asa. Omul de rand, dupa o zi in care sistemul l-a agasat constant sa fuga dupa plata ratelor, facturilor, intre 2 joburi etc., prefera 1-2 ore in fata la o emisiune ce nu ii mai solicita psihicul, care si asa e la pamant. Aceste emisiuni fac societatea in ziua de azi sa piarda valorile morale, sa dezbine familii, relatii, sa coboare nivelul intelectual al omului. Daca aceste emisiuni ajung tot mai predominante, imi este frica sa ma uit la copiii care isi primesc educatia de la acestea, precum si la viitorul ce il vor aduce ei. Si daca credem ca raspunsul este doar in mica ta parte de lume, in care vei oferi copilului tau ceea ce e bun si corect, dar vei refuza sa lupti sa deschizi si altora mintea, te inseli amarnic. Copilul tau va interactiona cu lumea din jurul lui, iar aceasta va fi o lume in care nu isi va gasi locul. Una in care va trai dezamagiri peste dezamagiri. Einstein zicea:

“Lumea este o lume periculoasa. Si aceasta nu e din cauza oamenilor ce fac raul, ci din cauza oamenilor ce nu fac nimic impotriva lui”.

Ajungem sa ne lovim de o societate in care figurile publice sa ne modeleze viata. Vom alege hainele purtate de ei, masinile conduse de ei, accesorile alese de ei, vom crede ca fericirea e viata ce o duc ei si multe alte lucruri ce ni le vom atribui noua de la ei le vom seta ca scopuri in viata . Copiii vor ajunge sa nu mai doreasca sa fie doctori, ingineri sau sa aleaga alte profesii utile societatii, ci toti vor vrea sa devina un rock star. Si mai apoi, confruntand realitatea, vor alege sa fie doctor, doar pentru ca ies bani si nu pentru ca au vocatie sau chemare inspre asa ceva. Iarasi un citat din Einstein:

“Oamenii trebuie respectati pentru ceea ce sunt ei la nivel individual, si nu idolatrizati.”

Pe langa acestea, ne mai lovim si de ideea ca banii usori se fac de catre cei din divertisment (actori, fotbalisti, cantareti, etc). Am ajuns la discrepante enorme in societate, in care un doctor, profesor, inginer etc, care contribuie fundamental in construirea comunitatii sa fie platit foarte prost, iar cei care dau cu piciorul intr-o bila sa castige de mii si mii de ori mai mult. Imi pare rau ca nu mai gasesc citatul sau omul ce a afirmat urmatoarele (incerc sa expun exact ce a zis el): “In momentul in care ai o societate ce iese in strada pentru figurile publice (fotbalisti, baschetbalisiti etc), dar refuza sa iasa in strada pentru drepturile ce le sunt incalcate zi de zi, inseamna ca traim intr-o societate bolnava”.

De multe ori am vazut si eu asta. Oamenii se unesc pentru “U” Cluj Napoca, pentru Adrian Mutu, pentru Becali, pentru orice lucru de nimic, dar pentru lucrurile cu adevarat importante raman imuni. Ce usor putem fi de condus.Ce usor ne duce industria asta a divertismentului spre lucruri de nimic si ne  ndeparteaza de esenta. Spre idealuri iluzorii. Cand vom reusi sa ne trezim si sa ne eliberam cu adevarat?

Voi incheia capitolul Educatie cu un citat al omului de stiinta, Noam Chomsky:

“Pentru cei ce cauta cu incapatanare libertatea, nu exista un lucru mai urgent decat acela de a intelege mecanismul si practicile indoctrinarii. Acestea sunt usor de perceput intr-un sistem totalitarist, dar greu de observat intr-un sistem de “Spalare a creierului sub libertate”, sistem a carui subiecti suntem astazi si caruia ii servim silit.”

Vedem clar analogia experimentului broastei in cazul nostru. Cei din sistem si-au dat seama ca daca impui un sistem totalitarist (fascism, comunism etc), oamenii sunt greu de tinut in frau (asemenea broastei, ne vom zbate sa scapam de el). Dar daca oamenilor le induci ideea de libertate, iar din umbra ii conduci incet, incet spre ceea ce doresti tu, ei vor ramane loiali sistemului si vor sfarsi asemenea broastei, murind fara sa realizeze ce s-a intamplat. Refuzati, deci, “educatia” primita de la acestia.

Un documentar foarte bun despre o educatie sustenabila: Educatie pentru un viitor durabil

Concluzie

Solutia la spiritualitate este ca in primul rand, sa vad ce anume ma constrange si ce anume imi afecteaza viata de zi cu zi, sa observ lucrurile ce ma estompeaza in cresterea mea spirituala. Oamenii in ziua de azi au ajuns sa caute salvarea in spiritualitate, dar nu realizeaza ca dupa 1-2 ore de meditatie, rugaciune etc., ei se vor intoarce in acelasi sistem, in aceleasi probleme nascute de sistem, in aceleasi frustrari, in lupta pentru ziua de maine, in ratele lui la banca, in actiunile lui ce ataca natura si aproapele lui. E total gresit. Nu vom fi niciodata liberi in acest fel, iar copii nostri nu vor vedea nici macar libertatea ce o mai avem noi, acum. Pentru a face loc spiritualitatii, intai trebuie sa ofer corpului si mintii, libertatea si detasarea de lucrurile ce vor sa ma devieze de la aceasta cale. Intelegand unde gresesc si cum sunt manipulat, voi gasi solutii sa le contracarez si sa imi gasesc pacea interioara. Asta, in speranta de a crea o comunitate si o lume mai buna.

Caci putem fugi si de probleme intr-un varf de munte si sa meditam 40 de ani pentru inaltarea noastra individuala. Din punctul meu de vedere, este mai puternic omul ce sta in valtoarea lucrurilor si se zbate pentru binele aproapelui sau, incercand alaturi de el sa aduca o lume mai buna, decat cel ce fuge de probleme intr-un varf de munte. Si asa a fost tot timpul, aplicat oricarui lucru. Oamenii ce au stat cu pieptul ridicat in fata vantului, protejand semenul lui, cel ce s-a sacrificat si a luptat pentru acesta, a fost intotdeauna adevaratul erou. De aceea preferam acesti oameni, oameni ce stim ca iti vor intinde o mana in oricare moment al vietii si vor fi scutul tau in momentele de rastriste. Sa nu uitam ca Isus a coborat intre oameni, nu a stat izolat intr-o coliba sau pestera. Deci promovati educatia, educati-va si educati la randul vostru pe altii.

lucid-living-2

Veti vedea ca oamenii vor veni si se vor alia cu voi in momentul in care unele lucruri de aici le-au constientizat deja. Veti vedea ca omul ce se lupta pentru protejarea naturii, se va trezi si va vedea ca defapt lucrurile sunt conectate, ca lupta lui pentru protejarea naturii e strans legata de actiunile lui, de sisteme bancare si altele. Si va cauta sa lupte sub acelasi “steag” si nu separat. Incet, oamenii vor realiza aceste lucruri, desi momentan multi aleg separarea asta in actiunile bune ce le fac (unul e axat mult pe actiuni de ecologizare, altul pe cazuri sociale, altul pe actiuni de caritate) cand de fapt toate sunt provocate de aceleasi lucruri. Si nu uitati, un motto ales de mine in viata:

“Cauta sa lupti si sa fi curajos pentru natura si natura va lupta mereu alaturi de tine”

Natura o poti privi ca energie suprema, Dumnezeu, karma, dreptate sau ceea ce credeti voi ca e mai presus de noi.

Ca o concluzie al intregului articol, nu pot sa nu il citez, din nou, pe George Carlin, pentru ca el parca reuseste sa inglobeze multitudinea de probleme in doar cateva propozitii. Am sa las la latitudinea voastra sa regasiti parti din ideile ce le-am spus eu pana acum si sa vedeti daca reusiti sa faceti conexiunile intre ele.

“Uitati de politicieni. Politicienii sunt pusi acolo doar ca sa va dea voua falsa impresie de libertate de alegere.. nu aveti asa ceva. Nu aveti liber arbitru. Aveti doar stapani. Ei te detin. Ei detin totul. Ei detin toate terenurile importante. Ei detin si controleaza corporatiile. Au cumparat si platit demult Senatul, Congresul, institutiile statului, primariile, detin judecatorii in buzunarul de la spate si tot ei detin marile companii mas-media, astfel sa poata controla toate stirile si informatiile pe care le primesti. Investesc miliarde si miliarde facand lobbying… lobbying sa aiba ceea ce vor. Ei bine, stim cu toti ce vor. Ei vor mai mult pentru ei si mai putin pentru tine, dar lasati-ma sa va spun eu ce nu vor. Nu vor o populatie creata din cetateni capabili de o gandire critica. Nu vor cetateni bine informati, bine educati intr-o astfel de gandire. Ei nu sunt interesati de asa ceva…asta nu ii ajuta. Este total impotriva intereselor lor. Exact asa este. Ei nu vor oameni destul de inteligenti sa stea in jur la masa din bucatarie si sa se gandeasca cat de rau sunt inrobiti de sistem. Ei nu vor asta. Dar stiti ce vor ei? Ei vor muncitori obedienti. Muncitori obedienti ce sunt intr-atat de destepti sa lucreze cu masinariile si sa faca munca de birou, dar destul de prosti incat sa accepte pasiv toate aceste locuri de munca platite prost, ce cresc continuu ca numar, ore cat mai multe lucrate, reducerea beneficiilor, sfarsitul orelor suplimentare si pensia ce dispare in primul minut de cand ai ridicat-o. Si acum ei vin dupa banii tai din pensii. Ii vor inapoi, ca sa ii dea prietenilor lor criminali de pe Wall Street. Si stii ceva? Ii vor avea…mai devreme sau mai tarziu, ii vor avea…deoarece ei detin aceasta putere. E un club mare, iar tu nu esti unul din membrii lui. Tu si eu nu suntem in Clubul Cel Mare. Apropo, este acel Club Mare care obisnuieste sa ne umple capul cat e ziua de lunga atunci cand ne spun in ce sa credem. Cat e ziua de lunga ne umple capul cu mass-media lor ce ne spune ce sa gandim si ce sa cumparam. Jocul e “aranjat” si nimeni nu pare sa observe. Nimanui nu pare ca ii pasa. Oameni buni si muncitori continua sa voteze acesti oameni carora nu le pasa deloc de tine. Nu le pasa deloc de tine si totusi nimeni nu observa. Si pe asta se bazeaza stapanii. Pe faptul ca americanii (sau oamenii) vor ramane mereu dornici sa fie ignoranti. Ii spune “Visul American” (“American Dream”), deoarece trebuie sa fii “adormit” ca sa crezi in el. ” George Carlin

 Va recomand sa vizionati documentarul Crossroads: Labor Pains of a New Worldview | FULL MOVIE – un documentar caruia nu-i gasesc locul, dar un documentar extraordinar, de altfel.

Si pentru ca totul nu este asa negru si sper intr-un viitor mai bun, am sa inchei cu un documentar superb si plin de energie pozitiva:


Adrian_Pop (1)Numele meu este Adrian Pop, sunt un calator in drumul spre adevar, la fel ca multi altii, si dornic sa gasesc tovarasi in drumul ce l-am apucat. Merg pe principiul “Cine are urechi sa auda”, imprastiu informatii peste tot in calea mea si sunt mai mult decat binevoitor sa impartasesc idei celor carora le trezesc interesul. Locuiesc in Cluj-Napoca si incerc sa stabilesc o comunitate de oameni sau cel putin sa adun acei oameni ce impart aceleasi idei ca ale mele. Pot fi gasit pe adresa pop.adrian1988@yahoo.com.


Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva.
Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site. Va multumim!

Comments

comments

One Comment:

  1. Partea I + II + III despre Pași spre conștientizare.
    Daca am un copil “trezit” atunci voi avea un viitor maret ca omenire. Partea proasta in educatia copiilor este ca, acei oameni de care povesteam la inceput, nu doresc copii “treziti”. Doresc copii care pot ramane in “Matrix”cat mai mult , care le vor sluji acestora, mai mult, vor promova acest sistem si copiilor copiilor lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.