Planeta are nevoie de noi – Film scurt

Suntem hraniti si sustinuti de Mama Pamant, care ne ofera hrana si toate resursele pentru viața. Daca ea este sanatoasa si bine, la fel vom fi si noi.

Destinele noastre sunt interconectate.

10882193_431970033620937_414301152532603671_n

Pamantul ne ofera atat de multe – de la alimente si locuinte, pana la toate bunurile materiale pe care le folosim. Cum putem contribui la minimalizarea daunelor pe care le sufera planeta noastra ?

Institutul World Watch a raportat ca 51% din gazele cu efect de sera sunt atribuite animalelor si produselor asociate acestora. Daca putem reduce consumul de carne, putem ajuta la reducerea problemei.

Mama Pamant susține o populatie foarte mare de oameni, cca sapte miliarde. Imaginati-va cat de multe alimente trebuie sa manance in fiecare zi. De exemplu, un pui întreg poate fi consumat doar la o singura masa, dar ganditi-va ca este nevoie de luni de zile pentru a creste acest pui. Imaginati-va cat de multe animale trebuie sa fie crescute pentru a hrani oamenirea.

Cresterea animalelor, produce deseuri cum ar fi excremente si gaz metan. Cercetarile stiintifice au constatat ca gazul metan este mult mai nociv pentru planeta decat dioxidul de carbon. Datorita cresterii populației umane, consumul de carne a crescut de cinci ori in ultimii 50 de ani, iar in acest fel, cantitatea de gaze cu efect de sera a crescut foarte mult. Este necesar sa constientizam gravitatea situatiei in care ne aflam si sa luam masurile care ne stau in putinta pentru  evita distrugerea propriei noastre planete care ne sustine si ne hraneste cu toata dragostea ei. Una dintre rezolvarile propuse de oamenii stiintei este aceea de a ne modifica stilul de viata si de hrana, indreptandu-ne mai mult spre o alimentatie vegetariana, care nu numai ca ne ajuta sa incetam poluarea planetei, dar dupa cum arata ultimele studii in nutritie, este o alegere mult mai buna in ceea ce priveste sanatatea corpului nostru.

* Pentru subtitrare in limba romana activati Subtitles/CC

Comments

comments

One Comment:

  1. Asa ceva mai rar imi e dat sa citesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.