Jose Mujica, Fostul Presedinte al Uruguayului Explica De Ce Oamenii Bogati Nu Au Ce Cauta In Politica

tumblr_m62rlrximA1qfxvyxo1_500Fostul presedinte al Uruguayului, Jose “Pepe” Mujica, cunoscut ca fiind cel mai sarac presedinte al lumii, face apel catre membrii politici la nivel mondial, pentru a exclude oamenii bogati din politica.

Mujica, descris deseori ca fiind “cel mai modest presedinte”, s-a retras din presedintie in anul 2015. Intr-un interviu cu cei de la CNN en Español, fostul lider al Uruguayului, a criticat liderii mondiali pentru ca nu reprezinta cu adevarat poporul.

“Am inventat acest lucru, numit ‘democratie reprezentativa’, in care sustinem ca majoritatea este cea care decide”, spune Mujica celor de la CNN. “In consecinta, cred ca noi (conducatorii de stat), ar trebui sa traim ca majoritatea oamenilor, nu ca minoritatea.”

 

Cultureofawareness.com raporteaza faptul ca Mujica doneaza un procent de 90% din salariul sau in scopuri caritabile. Exemplul sau se afla in contrast puternic cu toate statele pe care le cunoastem, mai ales cu Statele Unite, unde un simplu membru de congres valoreaza mai mult de 1 milion de dolari, iar corporatiile au aceleasi drepturi cu orice cetatean atunci cand vine vorba despre sustinerea campaniilor politice.

Mujica explica faptul ca nu are absolut nimic impotriva celor bogati, dar nu crede ca acestia reusesc sa isi faca treaba corect, atunci cand trebuie sa reprezinte interesele majoritatii poporului, care nu este bogat:

“Nu sunt impotriva celor care au bani, celor carora le plac banii, care alearga dupa bani”, spune Mujica. “Dar atunci cand vorbim depre politica, trebuie sa separam lucrurile. Trebuie sa ii excludem din politica pe cei carora le plac banii prea mult, deoarece reprezinta un pericol.. Oamenii care iubesc banii ar trebui sa se dedice industriei, comertului, pentru a multiplica bogatia. Politica reprezinta efortul depus pentru multumirea tuturor oamenilor.”

Fiind intrebat de ce oamenii bogati sunt reprezentanti slabi ai oamenilor de rand, Mujica a raspuns:

“Acestia au tendinta de a privi lumea prin propria lor perspectiva, care este o perspectiva a banilor. Chiar si atunci cand au intentii pozitive, perspectiva pe care o adopta asupra lumii, vietii si a deciziilor pe care le iau, este influentata de avere. Daca traim intr-o lume in care se presupune ca majoritatea conduce, trebuie sa incercam sa privim lumea prin ochii majoritatii, nu a minoritatii. “

Mujica a devenit cunoscut in intreaga lume pentru faptul ca respinge simbolurile care reprezinta lumea bogata. In mai, 2015, si-a manifestat dezabrobarea fata de simbolul cravatei, la o televiziune spaniola, comentarii care au devenit virale in intraga lume:

“Cravata este o bucata de panza fara folos, care te strange de gat”, spune Mujica in interviul sau. “Sunt un dusman al cosumismului. Din cauza acestui hiperconsumism, uitam care sunt lucrurile cu adevarat fundamentale si ne irosim energia cu frivolitati, care nu au nimic in comun cu fericirea umana.”

Jose Mujica traieste la o mica ferma, la periferia capitalei Moontevideo, impreuna cu sotia sa. El respinge materialismul deoarece acesta i-ar fura timpul pe care si-l petrece bucurandu-se de pasiunile sale, cum ar fi gradinaritul si munca in aer liber: “Nu am mainile unui presedinte”, spune Jose Mujica celor de la CNN. “Imi sunt mult prea muncite.”

Sursa: http://yournewswire.com/

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal.

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.