Alan Watts – Sensul si Mecanismul Vietii (Video)

Atunci cand vine vorba despre filozofia orientala, Alan Watts este considerat unul dintre cei mai deschisi si mai cunoscuti filozofi ai lumii moderne.

In urmatorul filmulet scurt, el ne aduce o noua perspectiva asupra mecanismului vietii si al existentei noastre. Ascultand cuvintele sale, incepem sa acceptam mai usor ideea ca viata si moartea sunt simple evenimente in cursul firesc al naturii. Pentu unii, aceasta viziune pare putin diferita de felul in care suntem obisnuiti sa privim lucrurile. Din pacate, omul lumii moderne are tendinta de a se indeparta de magia entuziasmului prin a-si ocupa gandurile cu grija valorilor si a profitului, pierzandu-si in acest fel abilitatea de a privi viata prin ochii unui copil, fara sa mai fie capabil sa creeze ceva inedit. Astfel, el inceteaza sa participe la evolutia constiintei.

Ceea ce propune Alan Watts are potentialul de a ne ajuta sa constientizam faptul ca trebuie sa traim mereu in prezent si sa nu ne pierdem entuziasmul specific copilariei, care reprezinta modalitatea prin care natura continua sa se manifeste in univers.

 

Citeste si:  8 Citate Ingenioase Ale Lui Alan Watts

                    Daca banii nu ar fi un tel – Alan Watts

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal. 

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

De asemenea, acest proiect doreste sa se autosustina, iar sprijinul in acest sens este mereu binevenit. Orice contributie este apreciata cu mult drag, ajutandu-ne sa ne dezvoltam viziunea. Va multumim! 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.