8 Lucruri Pe Care Nu Le Stiai Despre Moarte

Un articol scris de Annie Kagan

cf81d793f300250f68ea02792bfa54ed

Dupa ce fratele meu, Billy, m-a trezit din somn la 3 saptamani dupa ce a murit, oferindu-mi detalii despre ceea ce i s-a intamplat in “viata sa de dincolo”, m-am gandit ca poate am luat-o putin razna. Cum se putea ca acel “baiat rau” care era fratele meu si care a avut o moarte tragica, care a avut probleme de dependenta intreaga lui viata, si care nu a avut o viata pe care multi ar putea-o considera “de succes”, sa imi impartaseasca secrete despre cel mai mare mister al vietii, dintr-o alta dimensiune? Cu timpul insa, cu cat Billy m-a invatat din ce in ce mai multe despre moarte, scepticismul meu s-a transformat in uimire.

8 Lucruri Pe Care Nu Le Stiai Despre Moarte

 

1. Primul lucru pe care il experimentezi este fericirea. Imediat dupa momentul mortii, esti scos
din corpul tau si plasat intr-o Camera de Vindecare.  Lumina din aceasta camera sterge tot ceea ce a fost rau si te-a ranit pe parcursul vietii tale, fie ea durere fizica, mentala sau emotionala. Asadar, in mai putin de cateva nanosecunde, toata durerea ta dispare.

2. Inca iti pastrezi simtul identitatii. Cu toate ca nu mai ai corp, inca iti pastrezi simtul identitatii. Mai mult decat atat, te simti mai “tu” decat atunci cand erai in viata. Exista atatea influente din partea altora, atunci cand esti pe Pamant, incat nu prea apuci niciodata sa fii tu insuti.

3. Lumina are Personalitate. In “viata de apoi”, razele de lumina au calitati precum intelepciunea, bunatatea, compasiunea si inteligenta. Lumina face ca ceea ce este invizibil pe Pamant, sa devina vizibil, aratandu-ti natura divina a tuturor lucrurilor.

4. Pacatul si Pedeapsa sunt niste concepte umane. Exista multe discutii despre ceea ce te-ar putea astepta dupa ce mori. A gresi face parte din viata de pe Pamant. Daca ar trebui sa fim perfecti pentru a ajunge in ceea ce numim “Rai”, nimeni nu ar ajunge acolo.

12074696_10208079870939237_7224123308577765708_n

5. Nici viata pe Pamant nu este o pedeapsa. Bineinteles, exista suferinta in viata, dar nu pentru ca ai facut ceva ca sa o meriti. Durerea este parte din experienta umana, si este la fel de naturala precum respiratia, vederea sau circulatia sangelui in organism.

6. Dupa ce mori, te astepti sa ai parte de Ziua Judecatii, dar nu este asa. Atunci cand te uiti in urma la viata pe care ai trait-o, vezi toate caile pe care le-ai urmat si pe care nu le-ai urmat. Vezi unde ai facut bine, si vezi unde puteai face mai bine, dar nu simti ca cineva te judeca. Si chiar daca, in timp ce esti in viata nu vezi sensul trairilor tale, dupa ce mori intelegi ca ai avut o viata minunata, chiar si in cele mai grele momente.

7. Esti bucuros ca arati cum arati. Nu iti faci griji de felul in care arati. Nu exista pretentii sau eforturi ca sa arati intr-un anumite fel. Pur si simplu radiezi, fara nici cel mai mic efort.

8. Iubirea nu este la fel ca iubirea de pe Pamant. Nu te simti iubit pentru ca ai facut ceva anume, pentru felul in care arati, pentru cat esti de celebru, sau pentru cat de multi bani ai. Nu e ca si cum “ieri te iubeam, dar astazi nu te mai iubesc”. Iubirea este cu adevarat, neconditionata. Cel mai controversat lucru dintre toate este ca in viata de apoi exista o compasiune perfecta, si ca indiferent de felul in care ai trait, esti iubit.


Despre Annie Kagan: La varsta de 16 ani, Annie Kagan a semnat un contract cu Columbia Records. Dupa 10 ani in care a cantat in New York, Annie s-a reintors la studiile sale si a devenit chiropractician, in Manhattan. In urma intalnirilor cu un invatator spiritual din Est, a inceput sa practice meditatii intense, care au condus-o spre a-si abandona cariera de medic si spre cautarea unei vieti linistite. Astfel, s-a mutat int-o casa mica si s-a reapucat de muzica. Cand fratele sau, Billy, a murit pe neasteptate si a inceput sa ii vorbeasca, viitorul ei a luat o noua intorsatura. A inregistrat  toate conversatiile sale cu Billy, din lumea de dicolo, si le-a publicat in cartea sa de debut, “Viata din lumea de dincolo a lui Billy Fingers”.  

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.