3 Practici Esentiale pentru o Evolutie Constienta

2165517892_9d6b3c6a5d_o-300x300Evolutia constienta este un drum lung, pe care il parcurgem cu totii, indiferent daca dorim sa acceptam sau nu. Atunci cand privim atent acest drum, el ne poate invata foarte multe lucruri, iar cu cat devenim mai deschisi spre a ne lasa ghidati de ceea ce numim a fi Sinele Superior, cu atat drumul devine mai usor si mai armonios.

Urmatorii pasi sunt esentiali pentru a ne ridica nivelul de constiinta, pentru a cultiva arta cunoasterii si a desavarsirii personale, angrenandu-ne astfel in procesul de evolutie a constiintei.

1. Traieste la granita dintre Gand si Tacere

“Fii atent la discutia pe care o porti cu tine insuti; este o conversatie purtata cu Universul.”

Pentru a deveni constienti si pentru a gandi constient, este necesar sa traim la granita dintre Gand si Tacere. Aceasta stare este cea mai potrivita pentru a fi cu adevarat constienti de noi insine si pentru a ne manifesta intr-un mod armonios –  Deepak Chopra are un citat foarte potrivit referitor la manifest: “Concentreaza-te pe ceea ce iti doresti, detaseaza-te de rezultatul final, si lasa Universul sa aibe grija de detalii.”

Doar din acest spatiu putem sa ne manifestam si sa fim cu adevarat constienti de propriile perceptii. Atunci cand traim astfel, nu numai ca reusim sa observam cu usurinta ceea ce ne afecteaza in mod repetitiv, pentru ca apoi sa schimbam daca dorim, dar putem sa simtim in mod clar ceea ce suntem ghidati sa facem de catre sinele nostru superior.

Tacerea este aspectul “yin” al constiintei noastre, iar gandul este cel “yang”. Atunci cand traim la granita dintre cele doua, cu intentia de a ne scufunda in infinitul Constiintei Universale, vom invata sa ne folosim intregul potential. Din aceasta pozitie, energia noastra este emanata direct din cel mai inalt aspect al fiintei noastre fara a fi distorsionata sau limitata de ganduri si credinte imprumutate.

Actiunile care provin din acest loc sunt aliniate cu potentialul nostru creativ, gandurile devin pure, iar emotiile noastre primesc o frecventa inalta. Cand reusim sa ramanem cat mai mult timp in aceasta stare dintre gand si tacere, conexiunea cu sinele nostru superior devine mai puternica, ceea ce sustine evolutia propriei constiinte.

2. Detaseaza-te si lasa Universul sa se manifeste pentru tine

La ce anume se refera ideea de a ne detasa si a lasa Universul sa aibe grija de viata noastra? Acestea nu au legatura cu lenea sau cu apatia. Ele reprezinta de fapt, procesul prin care invatam cum sa traim din acel spatiu care este aliniat cu cele mai inalte aspecte ale fiintei noastre.
Tot ceea ce am trait si fiecare experienta pe care am avut-o vreodata, ne directioneaza spre evolutia propriei constiinte. Nimic nu este intamplator. Atunci cand schimbam felul in care ne percepem trairile, privind fiecare experienta ca fiind o cale prin care Universul se manifesta pentru noi, constientizand totodata ca noi suntem adevaratii creatori ai propriului destin, incepem sa ne racordam la ceea ce suntem cu adevarat.

A fi detasati si a lasa Universul sa se manifeste pentru noi nu inseamna a renunta la a mai lua decizii referitoare la viata noastra. Din contra, este o recunoastere a faptului ca toate visele pe care le avem, precum si cele mai pure dorinte se vor desfasura intr-un mod natural si armonios. Toate acestea implica si a ne da la o parte din calea implinirii noastre. Este de fapt o transformare interioara prin care constientizam ca suntem deja completi si ca ceea ce  trebuie sa facem este sa urmam ceea ce ne inspira cu adevarat, ceea ce ne face sa traim si sa iubim, si ceea ce ne face sa fim fericiti.

Wayne Dyer explica acest proces intr-un mod minunat: “Asculta-ti vocea interioara si gaseste acele pasiuni care iti incanta sufletul. Cand faci acest lucru, te racordezi la o alta dimensiune a intentiei: iubirea. Daca faci ceea ce iti place si iubesti ceea ce faci – indiferent care este acel lucru – poti sa iti construiesti intreaga viata in jurul acestui aspect.”

Acest proces este unul prin care renuntam la partile egoului nostru, tocmai pentru a face loc constiintei pentru a se manifesta prin noi.

3. Traieste o viata lipsita de dorintele ego-ului, inspirata de sinele tau superior

In loc sa traim cu dorinta de a aduna cat mai multi bani, de a deveni faimosi, de a tanji dupa recunoastere si respect, putem incerca sa fim cat mai aliniati cu principiile universale. In acest fel, dorintele noastre vor fi aliniate, sustinandu-ne participarea la evolutia constiintei umanitatii, la o viata in acord cu potentialul nostru maxim, precum si renuntarea la frica si la aspectele noastre egotice. In acest fel ne putem conecta la sinele nostru superior, care nu este altceva decat parte a intregului universal.

Atunci cand traim astfel, toate nevoile si dorintele noastre vor incepe sa se alinieze, iar evolutia noastra va deveni din ce in ce mai armonioasa. Este esential sa ne concentram intreaga energie spre iubire si pe aspectele noastre creative care reprezinta scopul vietii noastre, lasand Universul sa se ocupe de detalii.

Inca de mici, am fost invatati sa ne concentram pe rezultatele eforturilor noastre si pe aspectele societatii. Am fost conditionati dintotdeauna sa cautam succesul la un nivel superficial, sa ne lasam prinsi in iluzii si sperante fara a ne mai intreba daca ceea ce facem este constructiv sau distructiv din punct de vedere planetar, umanitar sau spiritual.378912_388857331197080_1262778490_n

Puterea pe care o avem ca oameni este mult prea mare pentru a mai fi directionata spre activitati care au o vibratie scazuta. Cand ne concentram energia spre a cerceta ceea ce se afla in profunzimile fiintei noastre si ne conectam cu intregul Univers, pentru ca mai apoi sa exprimam adevarul, iubirea, inspiratia si creativitatea care se afla in noi, Universul incepe sa lucreze pentru noi si sa ne sustina din toate punctele de vedere. Cu cat incercam mai mult sa sa fortam lumea noastra exterioara, cu atat obtinem rezultate mai slabe si cu atat devenim mai frustrati.

Daca ne vom concentra energia spre a trai din spatiul inspiratiei, dar si din cel al granitei dintre gand si tacere, aprofundand acea liniste interioara (care reprezinta de fapt oceanul pur al energiei si a informatiei), vom deveni din ce in ce mai stralucitori si ne vom simti din ce in ce mai imputerniciti, deoarece Universul ne raspunde constant.

Rezultatul unei vieti aliniate cu aceste 3 principii precum si exersarea lor, reprezinta o patrundere in interiorul unei lumi mistice; o lume a unor noi perceptii asupra realitatii, pe care o atingem prin eliberarea din matrixul creat de propriile noastre ganduri. Matrixul in care se afla societatea la acest moment este unul de o vibratie foarte joasa, iar singurul mod prin care putem sa transformam aceasta realitate este sa adoptam o altfel de viziune asupra lucrurilor si sa ne constientizam rolul, impactul si responsabilitatea.

Pentru a trai de la un nivel superior de constiinta, este necesar sa ne oprim din a mai prelua informatii de vibratie joasa, de la a ne mai asculta gandurile nascute din frica. Acesta este un proces, nu un eveniment, si cu toate ca vor exista si momente spontane de transformare si de constientizare, este benefic sa luam in considerare faptul ca toate actiunile noastre au influenta in evolutia planetara.

Universul ne vorbeste mereu si se exprima prin fiecare dintre noi individual, pentru ca NOI SUNTEM UNIVERSUL. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne oprim din a mai rezista in fata propriilor noastre aspecte si din a pretinde ca suntem fi mici, limitati, nesemnificativi si slabi. Universul este constiinta pura, noi suntem constiinta pura, si trebuie sa ne asumam acest aspect al nostru. Nu exista nici un fel de separare reala, decat cea impusa de propriile noastre minti. Cand vom reusi sa ne centram, si sa invatam sa ne detasam fara a ne agata de dorintele ego-ului nostru, lasandu-ne ghidati de acea liniste interioara, vietile noastre vor fi transformate.

Dorintele ego-ului vor disparea, recunoasterea dupa care tanjim sa o primim din partea altora nu va mai parea atat de importanta, iar succesul nu va mai fi in centrul atentiei noastre. In locul tuturor acestor aspecte, vom descoperi in noi o conexiune aproape mistica, de unde vom putea accesa informatia in forma ei pura, creativitate si intelepciune instanta – toate acestea ne vor ajuta sa cream si sa descoperim cele mai frumoase visuri ale noastre.

Doar prin autoconstientizare vom reusi sa scapam de blocajele mintii, astfel incat forta universala, forta divina, divinitatea sau Tao (oricum dorim sa numim aceasta sursa de constiinta pura), sa circule prin fiinta noastra si sa ne transforme complet realitatea. Exact cum se exprima Sage Patanjali (mistic yoghin), vom experimenta “o lume incredibila, unde fortele, talentele si aspectele noastre latente vor capata viata si vom descoperi ca suntem niste persoane mult mai bune decat ne-am fi imaginat vreodata a fi.”

Acesta este potentialul fiecaruia dintre noi. Cu cat descoperim mai repede linistea interioara, cu atat mai repede va disparea orice bariera mentala, iar Universul va incepe sa se manifeste prin noi din ce in ce mai des si cu mai multa usurinta.

1484391_1052510414776735_8000220015374742653_n

Credem in libera circulatie a informatiei si dorim sa impartasim tot ceea ce are potentialul de a inspira si ajuta evolutia atat individuala, cat si colectiva. Daca proiectul nostru va inspira si simtiti ca aveti un mesaj de transmis, puteti sa ne trimiteti articolele voastre, folosind sectiunea de “CONTACT”, din meniul principal. 

Daca v-a placut acest articol si doriti sa il introduceti pe pagina sau blogul dumneavoastra, sunteti incurajati sa o faceti prin simpla citare si crearea unei legaturi spre adresa acestui site.

De asemenea, acest proiect doreste sa se autosustina, iar sprijinul in acest sens este mereu binevenit. Orice contributie este apreciata cu mult drag, ajutandu-ne sa ne dezvoltam viziunea. Va multumim! 

Comments

comments

4 Comments:

  1. Pingback: Procesul Evolutiei Constiente – Constiinta Colectiva

  2. Pingback: Introducerea Meditatiei in Educatia Copiilor – Constiinta Colectiva

  3. Buna pagina. Super continut, la fel si design. Intr-un cuvant, aveti un site cu care va puteti mandri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.